Yeni Zelanda Başbakanı Omicron yüzünden kendi düğününü iptal etti: 'Hayat işte'

Yeni Zelanda Başbakanı Omicron yüzünden kendi düğününü iptal etti: 'Hayat işte'
Ülkesinde Omicron varyantının görülmesi üzerine sıkı pandemi tedbirleri alındığını açıklayan Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, kendi düğününün de yapılmayacağını duyurdu, 'Üzgünüm' dedi.

Yeni Zelanda Başbakan Jacinda Ardern, koronavirüsün (Covid-19) tüm dünyada hızla yayılan Omicron varyantının ülkesinde görülmesi üzerine kendi düğününü iptal etti.

Ardern, Covid-19’un Omicron varyantının yayılmasını engellemek için yeni yasaklar ve önlemler alındığını açıkladı. Ülkede 9 Omicron varyantı tespit edilmesinin ardından önlemleri artırma kararı alan ve kamuya açık alanda toplanma kuralını değiştiren Ardern, bu yasakların kapsamına kendi düğününü de dahil etti. Kapalı alanlarda, bar ve restoranlarda ve düğün gibi etkinliklerde katılımcı sayısı ya da konuk sayısı 100 olarak açıklandı. Ardern kendisinin de bundan etkilendiğini ve mekanların aşı kartı uygulamasını kullanmaması durumunda kapalı alanda kalacak kişi sayısının ise 25 olduğunu duyurdu.

‘AYNI DURUMDA OLAN HERKES İÇİN ÜZGÜNÜM’

Kendi düğününün de gerçekleşmeyeceğini duyuran Ardern, "Benim düğünüm gerçekleşmeyecek. Aynı durumda olan herkes için üzgünüm. Ama hayat işte" ifadelerini kullandı.

Mart 2020’den beri sınırları yabancılara kapalı olan Yeni Zelanda’da hükümet kademeli açılma planını ocak ayının ortasında almış ama Omicron varyantının yayılmasıyla birlikte şubat ayına çekmişti.

Ülke nüfusunun yüzde 94’ü tam aşı olurken, yüzde 56’sı ise üçüncü doz aşı oldu.

Öne Çıkanlar