Yeni Yaşam Kadın Eki ‘Kadınlığın göçmen hali’ manşetiyle yayınlandı

Yeni Yaşam Kadın Eki ‘Kadınlığın göçmen hali’ manşetiyle yayınlandı
Yeni Yaşam gazetesinin Kadın Eki’nin 38. sayısı ‘Kadınlığın göçmen hali; Çaresizlikten intihar ediyorlar’ manşetiyle çıktı.

Yeni Yaşam gazetesinin Kadın Eki’nin 38. sayısı ‘Kadınlığın göçmen hali; Çaresizlikten intihar ediyorlar’ manşetiyle çıktı.

Yeni Yaşam Kadın Eki’nin 38’inci sayısı "Kadınlığın göçmen hali; Çaresizlikten intihar ediyorlar" manşetiyle okurla buluştu. 15 günde bir yayınlanan Kadın Eki, bu sayıda son günlerde artan ırkçı söylem ve politikalar karşısında mülteci kadınların yaşadıklarına odaklandı ve onların anlatımlarıyla maruz bırakıldıkları şiddet ile ayrımcılığı mercek altına aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nden Hatice Ödemiş, "Nefret söylemiyle körükleniyor propaganda ile büyütülüyor: Irkçılık cinsiyetçilik ve göç" başlıklı yazısıyla mülteci kadınların yaşadıklarını ve savaş politikalarını konu alırken, Hicran Urun’un İranlı mülteci Maryam Rajati ile yaptığı söyleşi de tüm bu tartışmalar karşısında sözü özneye bırakarak, hikayesini ve maruz kaldığı şiddeti kendi anlatımları üzerinden aktardı.

Ayşe Düzkan’ın "Göçmenin hapsedilmiş hali" başlıklı yazısı da yine cezaevlerinde göçmen kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

 Bu sayıda ayrıca gazeteci Heval Arslan’ın Şengal’e yönelik saldırıları ve Êzidî kadınları anlattığı bir yazısı ve Nora García’nın kaleme aldığı ve Kadı Eki ekibinin çevirisini yaptığı "Feminizm savaşa karşı küresel bir çığlıktır" başlıklı yazı da, feminist mücadelenin savaşa karşı küresel bir hal alması gerektiğine işaret etti.

Yine 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı ile ilgili Zuhal Tekiner’in kaleme aldığı "Dil bizim varlık sebebimizdir" başlıklı yazı da yeni sayıda okuyucuyla buluştu.

 Son sayıda yer alan tüm başlıklar şöyle:

 Nefret söylemiyle körükleniyor propaganda ile büyütülüyor: Irkçılık cinsiyetçilik ve göç / Hatice Ödemiş

‘Bir gecede karar verdim, canımı alarak geldim’ / Maryam Rajati ile söyleşi – Hicran Urun

 Göçmenin Hapsedilmiş hali / Ayşe Düzkan

 Mülteciler ne "muhtaç" ne "maşa", eşitimizdir / Gülsüm Ağaoğlu ile söyleşi – Diren Yurtsever

 ‘Dil bizim varlık sebebimizdir’ / Zuhal Tekiner

 Feminizm savaşa karşı küresel bir çığlıktır / Nora García

 Türkiye’de feminist bir kadın üniversitesi mümkün mü? / Mount Holyoke Üniversitesi’nden Elif Babül’le söyleşi – Çiğdem Öztürk

Öne Çıkanlar