Yeni tedbirler isteyen Bilim Kurulu üyeleri: Evden çıkmayan da enfekte oluyor

Yeni tedbirler isteyen Bilim Kurulu üyeleri: Evden çıkmayan da enfekte oluyor
Bilim Kurulu: Özellikle risk grubundakiler çok gerekmedikçe şehirlerarası yolculuk yapmamalı, tiyatro ve sinemaya girilmemeli, eve gelen gençlere el öptürülmemeli.

Türkiye’de koronavirüsün Omicron varyantının baskın hale gelmesi sonucu rekor sayıda yükselen vaka artışını değerlendiren Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri, yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğini söyledi. Evden çıkmayanın dahi enfekte olabildiğini dile getiren Bilim Kurulu üyeleri, yapılması gerekenleri sıraladı.

Vaka artışını değerlendiren Bilim Kurulu üyelerinden Prof. Dr. Alper Şener salgının belirli bölgelerde hızlı artış gösterdiğini belirterek "Bunun yorumlanması için sahada ek veriye ihtiyaç var. Belirlenen özellikli grupların, mesela aşılı aşısız olma gibi, rastgele bir bölgede pozitiflik oranına bakılabilir. Sonuçlara göre de gruplara, bölgelere özel enfeksiyon zincirini kırmak için hareket edebilme kolaylığı olur" dedi.

PROF. DR. ÖZLÜ: YENİ TEDBİRLER ALINABİLİR

Hürriyet’in haberine göre Prof. Dr. Tevfik Özlü ise yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğini ifade ederek "İllere, yaşlara, sosyokültürel davranışlara göre daha yoğunlukla bulaşma alanları farklılaşabiliyor. Büyük kentlerde iş yerleri, toplu taşıma, kapalı sosyal alanlar gibi; kırsal alanlarda ise geniş aile toplantıları, konu komşu oturmaları, nişan, düğün, sünnet, söz, kına gibi geleneksel törenler olabiliyor. Tüm bu dinamiklere göre yeni tedbirler alınabilir" şeklinde konuştu.

PROF. KURUGÖL: O ÇALIŞMA KISITLAMALAR KALDIRILMADAN YAPILSAYDI DAHA İYİYDİ…

Prof. Dr. Zafer Kurugöl ise "Bilim Kurulu, pilot olarak planlı taramalar yapılmasına karar verdi. Kısıtlamalar kalkmadan yapılsaydı çok daha iyi olurdu" diyerek şunları söyledi: "Vatandaş yeni tedbirler alınana kadar dikkat etmeli. Özellikle risk grubundakiler çok gerekmedikçe şehirlerarası yolculuk yapmamalı, yarıyıl tatili sırasında tiyatro ve sinemaya girilmemeli. Evden çıkmayan da enfekte olabiliyor. Eve gelen gençlere el öptürmesinler."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar