Yeni Şafak yazarı: AK Parti beklenilen özeleştiriyi yapmıyor bir türlü

Yeni Şafak yazarı: AK Parti beklenilen özeleştiriyi yapmıyor bir türlü
Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, AKP’nin beklenen özeleştiriyi bir türlü yapmadığını belirtti.

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, İstanbul'da seçimlerin iptal edileceği iddialarını bugünkü köşesine taşıdı. Seçimin yenilenmesi için tarih verenler bile çıktı diyen Öztürk, "İstanbul konusu öylesine girift, öylesine ciddi bir mecraya sokuldu ki, adeta ülke genelinde sanki yeni bir seçim oluyor. Bu durumda seçim yenilense tüm muhalefeti, hatta ortada duranları bile akıl almaz şekilde motive olmuş bulur karşısında AK Parti. Aman dikkat!" dedi. 

AKP’nin beklenen özeleştiriyi bir türlü yapmadığını da belirten Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, "7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana AK Parti beklenilen özeleştiriyi, yenilenmeyi, tazelenmeyi yapmıyor bir türlü" ifadesini kullandı. 

Eski Anadolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk’ün, "Asıl sorunu tartışamamak" başlığyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

İstanbul’da yapılan itirazlar nedeniyle hepimizin dikkati oraya odaklandı. İtiraz şekli de öyle hukuki ve teknik terimlerle değil sadece, herkesin ilgisini oraya mıhlayacak terimlerle yapıldı. ‘Şaibe, sistemli sahtekarlık, FETÖ parmağı, organize oy çalma vs…’

Seçime itiraz, hukuki bir haktır ama bunu böylesine yüksek bir perdenden, kampanya şeklinde ve çok ciddi iddialarla yapmak, ekonomi aktörlerinin de, uluslararası siyasetin de, en ilgisiz seçmenin de dikkatini çeker. Dolayısı ile sonuç ne olursa olsun, çıkacak kararın çok önemli siyasi etkileri olacaktır.

HER SEÇİMDEN SONRA ERTELENEN YENİLENME

7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana AK Parti beklenilen özeleştiriyi, yenilenmeyi, tazelenmeyi yapmıyor bir türlü.

7 Haziran’da iktidardan düşen AK Parti, ‘mesajı aldık, hatalarımızı gördük’ diyerek bir özeleştiri yapmış ve yapısal sorunlarını düzeltme niyetini beyan etmişti. Ancak 1 Kasım 2015 seçimlerinde tek başına iktidar olunca, tespit ettiği sorunları düzeltme işini rafa kaldırdı.

24 Haziran 2018 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP’nin desteği ile % 52.6 oy alırken, AK Parti parlamento seçiminde % 7 oy kaybetmiş, Cumhurbaşkanından 10 puan geride kalmış, azınlığa düşmüştü. O zaman da Erdoğan, "şunu açıkça belirteyim, sandıkta partimize verdiğiniz mesajı aldım" dedi ama herkes Cumhurbaşkanlığı kazanıldığı için asıl sorunları tartışmadı yine. O zaman ‘AK parti mesajı aldı mı?’ diye yazmıştım (28.06.2018).

Oysa AK Parti kendi yapısal sorunlarını, politikalarını, insan kaynaklarını, yönetim biçimini ciddi biçimde gözden geçirse, sorunları tespit edip düzeltseydi yerel seçimler bu şekilde olmazdı. Bugün de aldığı % 44.3 oya sevinip, neden 10 şehri kaybettiğini konuşmuyor yine.

Komplo teorisyeni olsam, birisinin AK Parti’ye kötülük yapmak için, özeleştiri yapmasını önleyerek, asıl sorunları tartışmayı engellediğini düşüneceğim.
 

Öne Çıkanlar