Yeni ÖSYM Başkanı'nın tarikat liderlerini övdüğü paylaşımları ortaya çıktı

Yeni ÖSYM Başkanı'nın tarikat liderlerini övdüğü paylaşımları ortaya çıktı
CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı, Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un önceden paylaştığı tweetleri ortaya çıkardı: 'Tarikatçıya 'efendim' diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık.'

31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınav sorularının, Yediiklim Yayınevi'nin deneme sınavlarında sorduğu soruların şıklarına kadar aynı olduğunu ileri sürülmüştü.

İddiaların ardından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Halis Aygün, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer vermişti.

ÖSYM BAŞKANLIĞI'NA ATAMA

İddiaların ardından Aygün görevden alındı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, görevden alınan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün'ün yerine Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

'TARİKATÇIYA 'EFENDİM' DİYEN BİR ÖSYM BAŞKANIMIZ VAR ARTIK'

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Bülent Maraklı ise Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un önceden yaptığı Twitter paylaşımlarını gündeme getirdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Maraklı, göreve yeni atanan Ersoy’un önceden Twitter hesabından yaptığı içerikleri paylaştı.

"Yeni ÖSYM Başkanı, atandığı an Twitter hesabını kapatmış olsa da birkaç tweetine Google sayesinde ulaşılıyor" diyen Meraklı, şu ifadeleri kullandı:

"Tarikatçıya "efendim" diyen bir ÖSYM Başkanı'mız var artık. Arkadaşlar önemli olan atananın değil, atayanın değişmesi. Biz değiştireceğiz."

İSMAİLAĞA CEMAATİNİN SOHBETLERİNDE GÖRÜLDÜ

Öte yandan Ersoy’un daha önce İslami NATO'yu savunan söylemleri ve İsmailağa cemaatine bağlı İlkseç Vakfı'nın Nokta Gençlik Örgütü'nün düzenlediği sohbetlere katılmasıyla gündeme gelmişti.

Ayrıca İlim Yayma Cemiyetinin de ziyaret ettiği Ersoy, Halen, Milli Görüşçü Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Başkanlığını yürütüyor.

ESAM, İslam NATO’sunun kurulması, İslami Birleşmiş Milletlerin oluşturulmasını savunan bir düşünce kuruluşu olarak öne çıkıyor.

Öne Çıkanlar