Yeni konut finansmanı paketine uzmanlardan tepki: 'Daha fazla insanı evsiz bırakacaklar haberleri yok'

Yeni konut finansmanı paketine uzmanlardan tepki: 'Daha fazla insanı evsiz bırakacaklar haberleri yok'
Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu sonrası açıkladığı konut finansmanındaki paketlere uzmanlardan tepki gecikmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu ardından düzenlediği basın toplantısında konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi açıklamasının ardından uzmanlardan tepki geldi. Uzmanlar paketin müteahhitleri rahatlatacağını belirterek çok daha vatandaşın evsiz kalacağını açıkladı.

Ekonomist Oğuz Demir, 'Bu şekilde insanları ev sahibi yapacaklarını düşünüyorlar, daha fazlasını evsiz bırakacaklar haberleri yok' ifadelerini kullanırken, ekonomist Serkan Özcan ise, 'Konut krizine çözüm diye yine yeniden tamamen müteahhitlerin elini rahatlatacak paketler' yorumunda bulundu.

Karar’da yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından ekonomist Oğuz Demir ve Serkan Özcan'dan tepki geldi. Dr. Oğuz Demir, yeni paket ile daha fazla insanın evsiz kalacağını belirtti.

Demir'in açıklaması şöyle;

'KREDİ ÇEKİP EV ALAN İNSANLAR DA TAKSİTİ NASIL ÖDEYECEĞİM DERDİNE DÜŞECEK'

"Bu şekilde insanları ev sahibi yapacaklarını düşünüyorlar, daha fazlasını evsiz bırakacaklar haberleri yok...Kiralar ve ev fiyatları uçtu daha da uçacak.. Enflasyon altında ezilen geliriyle kredi çekip ev alan insanlar da taksiti nasıl ödeyeceğim derdine düşecek! O taksitler ödenememeye başladığında ne olacak?"

'MÜTEAHHİTLER RAHATLAYACAK, VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ BÜYÜYECEK'

Ekonomist Serkan Özcan yeni paket ile müteahhitlerin rahatlayacağını açıkladı. Özcan, "Konut krizine çözüm diye yine yeniden tamamen müteahhitlerin elini rahatlatacak paketler. %70 resmî enflasyonun olduğu ülkede aylık %0,99 faiz ile sadece konutta fiyat balonunu daha da şişirir, vatandaşın mağduriyetini daha da büyütürsünüz."

'FAİZ YENİDEN İNDİRİLMELİ'

Ekonomist Alaattin Aktaş da yeni pakete ilişkin açıklamalarda bulundu. Aktaş sosyal medya hesabı Twitter'dan "Şimdi yapılması gereken şu: Faiz yeniden indirilmeli. Böylece kur yeniden tırmandırılmalı. Ardından KKM, tavan faiz artırılarak ve DTH'den dönenlere de faiz verilerek daha cazip hale getirilmeli. Sonuçta... Kur düşürülmeli. Halaylar çekilmeli... Haydi!" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar