Yeni Bakan Vahit Kirişci'nin Londra bağlantılı şirketi ortaya çıktı

Yeni Bakan Vahit Kirişci'nin Londra bağlantılı şirketi ortaya çıktı
Yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin, Londra'da da ofisi bulunan NewBridge adındaki danışmanlık firmasının kurucusu ve yönetici ortağı olduğu öğrenildi.

Odatv'nin haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nda Bekir Pakdemirli gitti Vahit Kirişçi geldi. Bakanın göreve gelir gelmez kim olduğu sorgulanır oldu.

1985 yılında Çukurova Üniversitesinde akademisyenlik yapan yeni Bakan Vahit Kirişci geri dönene kadar 1983 yılında Ziraat Mühendisi olarak katıldığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda görev yapmıştı.

Fakat daha sonra akademisyenlik ve mühendislikten elde ettiği gelir ile şirket kuran Vahit Kirişci, NewBridge adındaki danışmanlık firmasının kurucusu ve yönetici ortağı oldu.

Şirkette İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Prof. Vahit Kirişci tarım, gıda, orman ve çevre konularından sorumlu tutuldu. Ankara’da AKP Genel Merkezinin arka sokağında bir plaza adresinde kurduğu şirketinin internet sayfasında Vahit Kirişci’nin özgeçmişinin olduğu sayfa kaldırıldı.

TİMES NEHRİ KIYISINDA

Şirketin bir de Londra’da, Londra’nın ünlü Times nehri kıyısındaki şirket binasında da bir ofisi olduğu anlaşıldı. Vahit Kirişci Bakan olduktan sonra şirketin yönetimi, CEO olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Ali Rıza Alaboyun, CEO Yardımcısı eski AKP Milletvekili Nevzat Pakdil, Yönetim Kurulu Üyesi olarak da AKP Adıyaman Eski Milletvekili Mehmet Erdoğan’a geçti.

Danışmanlık şirketinin çalışma şekline ilişkin sitede, "NewBridge uluslararası emsallerinden farklı olarak müşteri odaklı, sonuç alıcı, katkı sağlayıcı, kayıt esaslı bir çalışma şeklimiz vardır" ifadeleri kullanıldı.

Şirket, "Stratejik Yönetim, Ekonomik Analiz, Ekonomik Öngörü, Sektörel Analiz, Anket Planlama ve Uygulama" alanlarında danışmanlık hizmeti verdiğini belirtiyor.

Şirket kamu ilişkilerinde "İtibar Koruma ve Yükseltme" amacı güttüğünü de açıklıyor.

Öne Çıkanlar