Yeni atanan vali, genel sekreteri görevden aldı; yerine kayyım kaymakamı atadı

Yeni atanan vali, genel sekreteri görevden aldı; yerine kayyım kaymakamı atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Diyarbakır Valiliği'ne atanan Ali İhsan Su, genel sekreteri görevinden alarak yerine Sur Belediyesi kayyımı Abdullah Çiftçi'yi getirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Gelen Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ali İhsan Su, belediyede genel sekreter olan görev yapan Ayhan Kardan’ı görevden aldı.

Duvar’da yer alan habere göre; iki yıldır genel sekreterlik görevini yürüten Kardan’ın yerine Soylu tarafından aranarak 'sefer görev emri'yle Sur Belediyesi Kaymakamı olan Abdullah Çiftçi atandı.

Abdullah Çiftçi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Münir Karaoğlu görevden alınmış yerine Mersin Valisi Ali İhsan Su atanmıştı.

Geçen hafta göreve başlayan Su, ikinci haftasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan’ı görevden aldı. Kardan’dan boşalan koltuğa ise Sur Kaymakamı ve Sur Belediyesi Kayyımı Abdullah Çiftçi getirildi.

Öne Çıkanlar