Yeni AKM için takvim belli oldu

Yeni AKM için takvim belli oldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul'da yıkımı tamamlanan AKM'nin ihale gündeminin 9 Kasım'da açıklanacağını, Şubat ayında ise inşaata başlanacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yıkımı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezi projesinin geldiği noktaya ilişkin süreci değerlendirdi. 

AKM ihale gündeminin 9 Kasım'da açıklanacağını, Aralık ayı içinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşmenin imzalanacağını, Şubat ayında ise temelinin atılıp inşaatına başlanacağını açıkladı:

"9 Kasım'da ihale gündemi açıklanıyor, ihale başlangıcı yapılıyor. Kasım ayı içinde ihalesini tamamlıyoruz. Aralık ayı içinde ihaleyi kazanan firmayla sözleşme aşaması bitmiş olacak. Ocak ayı itibarıyla yer teslimi ve devirleri tamamlanmış olacak. Allah'ın izniyle şubat ayında da temelini atıp, inşaatına başlayacağız. 2 yıl gibi kısa bir hedef koyuyoruz. Şubat ayından sonra 2 yıl içinde de Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete almayı planlıyoruz."


Maliyetin düşürülmesi için, ucuz malzeme kullanılacağı ve  projeden bazı bölümlerin çıkarıldığı iddia ediliyor.

TMMOB: AKM'Yİ YIKMAK İÇİN YENİ PROJE BAHANE OLARAK KULLANILDI

Projenin çok güzel olduğunu söyleyen Ersoy, "İnşallah zamanında başaracağız. İstanbul halkını da hayırlı bir projeyle buluşturmuş olacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar