DEVA Partisi'nden dikkat çeken açıklama: Kredisi tükenen iktidar 'beraber batarız' demeye başladı

DEVA Partisi'nden dikkat çeken açıklama: Kredisi tükenen iktidar 'beraber batarız' demeye başladı
'Türkiye deneme tahtası, millet sizin kobayınız mı?' diyerek AKP'ye tepki gösteren DEVA Partili Yeneroğlu, kredisi tükenen iktidarın vatandaşa 'Beraber batarız' demeye başladığını söyledi.

Adana'daki Halk Ekmek büfelerindeki 1 liralık ekmek kuyruğu


ARTI GERÇEK-Türkiye güne ekonomi yönetimindeki depremle uyanırken, Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası bir kez daha yükselişe geçen döviz krizi ve Türk lirasındaki gün geçtikçe artan değer kaybı dar gelirli vatandaşı vuruyor. Yine bir gece yarısı operasyonuyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre yeni atama yapılan Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki bakan yardımcıları görevden alındı. Merkez Bankası ise bugün açıkladığı kararında faiz indirimine devam ederek, TCMB Para Politikası Kurulu (PPK), aralık ayı politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14'e düşürdü. Bu gelişmeler sonrası 15’in üstüne çıkarak dolar, bu banda yerleşirken, euro ise 17,39 seviyelerinde seyrediyor.

‘HER ŞEYE ZAM’

Ekonomi yönetimine yönelik peş peşe yapılan müdahaleler ve AKP hükümetinin politikaları vatandaşta büyük bir yıkıma yol açarken, muhalefet partilerinden iktidara yönelik eleştiriler gelmeye devam ediyor. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ekonominin sürüklendiği bataklığa dikkat çekerek, dolar/TL kurunun tarihi zirvesini gördüğünü, her türlü mal ve hizmete zam geldiğini söyledi.
‘BECERİKSİZLİKLERİNİ ÖRTMEK İÇİN KURAN’DAN AYET OKUYUP YOKSULLAŞMAYA ‘ALLAH’IN İMTİHANI’ DİYORLAR’

Ülkeyi yönetenlerin, sebep oldukları ekonomik yıkımın faturasını, hayal dünyalarında yarattıkları "dış güçlere" kestiklerini, beceriksizliklerini örtmek için Kur'an-ı Kerim'den bazı ayetlerle Allah'ın milleti açlıkla ve yoklukla imtihan ettiğini söylediklerine işaret eden Yeneroğlu, yoksullaşmanın nedeninin, sadece ekonomik verilerle anlaşılamayacağını belirtti. Yeneroğlu, "Ekonomik bozulma sonuç, kötü yönetim sebeptir. Yüksek kur, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sonuç, keyfi yönetim sebeptir." sözlerini sarf etti.

‘TÜRKİYE DENEME TAHTASI MI, MİLLET SİZİN KOBAYINIZ MI?’

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "yeni ekonomik modele" ilişkin sözlerini hatırlatan Yeneroğlu, "Nedir bu Türkiye modeli? Türkiye deneme tahtası mı? Millet sizin kobayınız mı?" sorularını yöneltti.

Mustafa Yeneroğlu, Türkiye'nin hukuk ve adalet politikaları başta olmak üzere pek çok endekste en geri sıralarda yer aldığını, bunların doğal sonucu olarak ekonomi ve sosyal dengede bozulma görüldüğünü işaret etti.

‘KREDİSİ TÜKENEN İKTİDAR ‘BERABER BATARIZ’ DEMEYE BAŞLADI’

İktidarın kredisinin tükendiğini vurgulayan Yeneroğlu, devamında şunları söyledi:

"Güç sarhoşluğunun sonucu adeta alkol komasına girmiş vaziyetteler. Hükümetin kendi durumunu düzeltmesi de mümkün değildir. Ekonomik gelişmenin olduğu dönemde elde edilen kazancı tüm halkla adil bir şekilde bölüşmeyen hükümet, kendi kötü yönetimi nedeniyle vatandaş fakirliğe mahkum olunca 'Beraber batarız' demeye başladı. Zenginlik bunların başarısı, fakirlik Allah'ın takdiri. Böyle bir mantık olamaz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar