Yemek Sepeti'nde sendika önlemi: Yetki başvurusu öncesi iş kolu değişikliği

Yemek Sepeti'nde sendika önlemi: Yetki başvurusu öncesi iş kolu değişikliği
Nakliyat-İş, işverenin yetki başvurusu aşamasında iş kolu değişikliği yaptığını duyurdu.

ARTI GERÇEK- DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası, kurye servisi sağlayan Yemek Sepeti’ndeki örgütlenmelerinin iş kolu değişikliği ile engellenmeye çalışıldığını duyurdu. Toplu İş Sözleşmesi yetkisi için başvuru yapma aşamasında olduğunu söyleyen Nakliyat-İş, işverenin iş kolu değişikliğine giriştiğini bildirdi.

Yemek Sepeti/Vale/ Bana Bi’de çalışan 6200 işçiyi temsil etmeye hazırlanan Nakliyat-İş; "Yemek sepeti İşvereni, bu aşamada sendika üyelerimizin ağırlıkta olduğu işletmeye bağlı bazı işyerlerinin iş kolunu keyfi olarak 15 Nolu, Taşımacılık iş kolundan, 10 Nolu Ticaret, Eğitim, Büro İş koluna çevirmiştir. Yemek Sepeti işvereni, bu yolla sendikamızın örgütlenmesini, Toplu İş Sözleşmesi yetkisini engellemek istemektedir" dedi.

Yaşanan durumu keyfi ve hukuksuz olarak tanımlayan Nakliyat-İş,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na iş kolu değişikliği için başvuruda bulunduğu bilgisini paylaştı.

Sendika tarafından yapılan açıklamada, "Yemek sepeti işvereni bir yanda ‘işçilerin anayasal haklarına, sendikalı olmalarına saygılı olduğunu’ belirtiyor, diğer yanda depo müdürleri, bölge müdürleri aracılığı ile sendika üyelerine baskı yapılıyor. Bu yöntemle de sendikamızın örgütlenmesini işçilerin sendikamıza üye olmalarını, engelleyemeyenince örgütlülüğümüzü, üyelerimizi boşa düşürmek için iş kolu değişikliği ile sendika- işçi düşmanlığı yapıyor" ifadeleri kullanıldı.

Örgütlenme çalışmalarının devam ettiğini belirten Nakliyat-İş, "İşçilerin uluslararası sözleşmelerce de güvence altına alınmış anayasa sendika ve sözleşme haklarına saygı gösterin" çağrısında bulunarak; "Sendikamız, Yemek Sepeti işvereninin sendikamızın örgütlenmesini engellemeye yönelik davranışları sendika düşmanlığı örgütlenmemizi engelleyemeyecektir" dedi.

Öne Çıkanlar