Yeni buluş sayesinde tuz kullanmadan tuz tadı almak mümkün

Yeni buluş sayesinde tuz kullanmadan tuz tadı almak mümkün
Japon mühendislerin geliştirdiği elektrikli çubuklar sayesinde tuzu kullanmaya gerek kalmadan tadı alınabilecek.

Japonya'da geliştirilen yeni buluşta, elektrikli yemek çubuklarıyla tuz tadı alınabiliyor.

Japon mühendisler tarafından geliştirilen çubukların tuzlu tatları artırdığı ve Japon mutfağındaki sodyum dengesini düzenleme mekanizmasına sahip olduğu açıklandı.

İHTİYAÇ DUYULAN MİKTARI DENGELİYOR

Japonya’da bilim insanları, tuzlu tadı artıran ve kişilerin ihtiyacı olan sodyum miktarını dengeleyen elektrikli yemek çubukları geliştirdiğini duyurdu.

The Guardian'ın haberine göre, Meiji Üniversitesi’nde yapılan çalışmada, geliştirilen çubukların tuzlu tatları artırdığı ve Japon mutfağındaki sodyum dengesini düzenleyebileceği ifade edildi.

Bilgisayara bağlı yemek çubuklarını geliştiren Homei Miyashita, cihazın yiyeceklerden sodyum iyonlarını yemek çubukları aracılığıyla tuzluluk hissi yaratacakları ağza iletmek için zayıf bir elektrik akımı kullandığını söyledi. 

Bilgisayarlı yemek çubuklarını geliştiren Profesör Homei Miyashita, çubukların elektrik stimülasyonu ve bir bilek bandına takılan bir mini bilgisayar kullanarak tatları iyileştirdiğini de aktardı.

1,5 KAT ARTIYOR

Profesör Homei Miyashita, "Sonuç olarak tuzlu tadı 1,5 kat artıyor" dedi. Miyashita, teknolojinin insan duyusal deneyimleriyle etkileşime girebileceği ve onları uyarabileceği çeşitli yolları araştırdıklarını vurguladı. 

Öne Çıkanlar