Yazarlar Sendikası'ndan konser yasaklarına tepki: Sanata baskıya hayır

Yazarlar Sendikası'ndan konser yasaklarına tepki: Sanata baskıya hayır
Türkiye Yazarlar Sendikası, artan konser yasaklarına, 'Uydurma gerekçelerle etkinlik ve eylemlerin yasaklanması hukuk dışı ve keyfidir' açıklamasıyla tepki gösterdi.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), son dönemde birbirinin peşi sıra konser yasaklarına tepki gösterdi.

TYS'nin yayınladığıı "Sanata baskıya hayır" başlıklı açıklamada "Muhalif kimlikleri ve farklı yaklaşımlarıyla bilinen sanatçıların konserlerinin iptali, festival ve etkinlik yasaklama kararları, sanatçılar ve özellikle kadın sanatçılar üzerinde tahammülsüz ve ayrımcı bir anlayışla kurulan baskıyı artırmıştır." denildi.

Açıklamada "Kimi kentlerde valilik ve kaymakamlık tarafından güvenlik ve kamu düzenini sağlama gibi uydurma gerekçelerle etkinlik ve eylemlerin yasaklanması ve kimi belediyeler tarafından ahlaki nedenler ileri sürülerek ya da gelenek ve değerler bahane edilerek sanatçıların konserlerine izin verilmemesi hukuk dışı ve keyfidir.

Sanat ve kültür üzerindeki baskılarla muhalif olana söz söyletmeme, yazdırmama, toplantı ve gösteri yürüyüşü yaptırmama kararlarının sürdürülmesi temel hak ve özgürlüklerin ihlalidir" ifadeleri yer aldı. 

Öne Çıkanlar