Yazar Oruç Aruoba yaşamını yitirdi

Yazar Oruç Aruoba yaşamını yitirdi
Sıla Gençoğlu, 'Oruç Aruoba. Çocukluğumuz… İlk gençliğimiz… Ne çok şey öğrendik sizden' dedi.

Akademisyen, yazar, şair, felsefeci ve çevirmen Oruç Aruoba 72 yaşında yaşamını yitirdi.

Akademisyen olarak başladığı kariyerine yazar, şair, felsefeci ve çevirmen olarak devam eden Oruç Aruoba, aforizmalara dayalı felsefi metinleri oldukça başarılı bir şekilde kaleme almış ve Türkiye'de pek çok okura ulaşmıştı. Hume, Rilke, Wittgenstein, Nietzsche, Von Hentig, Başo ve Celan’ın eserlerini Türkçe’ye çevirerek, literatüre kazandıran Aruoba, özgün bir dille yazdığı haiku (Japon tarzı kısa şiir) tarzındaki şiirleriyle de geniş kitlelere ulaşmıştı. 

Kitapları: de ki işte, tümceler, yürüme, hani, yakın, ile, uzak, Çengelköy Defteri, olmayalı, Doğançay’ın Çınarları, benlik, sayıklamalar, Geç Gelen Ağıtlar, kesik esin/tiler, ol/an, Meşe Fısıltıları.

ARUOBA'NIN ARDINDAN

Aruoba’nın vefatının ardından sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı.

Aruoba’nın kitaplarının çoğunu yayınlayan Metis Yayınları, Twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı: "Sevgili Oruç Aruoba’yı kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, sevenlerine, okurlarına başsağlığı dileriz."

Felsefeci Kaan H. Ökten ise paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Oruç Aruoba vefat etmiş maalesef… ‘Özlem, herşeyi kaplayan boşluktur.’ Çok fena…"

Psikolog ve yazar Cem Mumcu, "Gitmek istemişsin. Ara ara bir kaç kelime gönderirim sana. Görüşmek üzere" dedi.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu da paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Oruç Aruoba. Çocukluğumuz… İlk gençliğimiz… Ne çok şey öğrendik sizden. Gidişinizi kelimelerinize saracağız. Nur içinde uyuyun."

Psikolog ve yazar Cem Mumcu, "Gitmek istemişsin. Ara ara bir kaç kelime gönderirim sana. Görüşmek üzere." dedi.

Şair Orhan Alkaya ise "Uğurlar olsun sevgili dostum." diye yazdı.

Öne Çıkanlar