Yazar, şair Mevlana İdris hayatını kaybetti

Yazar, şair Mevlana İdris hayatını kaybetti
Çocuk edebiyatının tanıdık simalarından yazar ve şair Mevlana İdris Zengin, 56 yaşında Kahramanmaraş'ta vefat etti.

Yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından ameliyat geçiren ve ardından bir süredir yoğun bakımda tedavi altında olan Mevlana İdris, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Zengin'in vefatını kardeşi yazar Salih Zengin, sosyal medya hesabından duyurdu.

Zengin mesajında, "Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Hayal Dükkanı, Çınçınlı Masal Sokağı, Ütüsüzü Ayakkabılar,Kuş Adam, Mavi Çocuk, Profesör Haşır Huşur, Bir Çuval Gözlük, Dünyayı Delen Köstebek,  Vay Canına ve daha birçok çocuk kitabı kaleme alan Mevlana İdris'in,  birçok dergi ve gazetede şiir, hikaye ve denemeleri de  yayımlandı.

Mevlana İdris bir süre önce geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Kalp ameliyatı geçiren Zengin'in yoğun bakımda tedavisi devam ediyordu.

MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde 1966’da dünyaya gelen Zengin, 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

İkindi Yazıları, Diriliş, Dergah, Albatros, Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede, şiir, hikaye ve denemeleri yayımlanan Zengin, çocuk edebiyatı alanında da ardında pek çok kitap bıraktı.

Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyeliği de yapan yazar, yazdığı çocuk kitaplarıyla 1987'de Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü, 1998'de Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü aldı. "Tuhaf Adamlar" serisindeki kitapları Almanya'daki bir yayınevi tarafından 9 dünya diline çevrilerek yayına hazırlandı.

Öne Çıkanlar