Yayınevinden KPSS sorularının aynı olması iddialarıyla ilgili açıklama: Kesinlikle tesadüf

Yayınevinden KPSS sorularının aynı olması iddialarıyla ilgili açıklama: Kesinlikle tesadüf
Yediiklim Yayınevi yetkilileri, 'Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf' dedi.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) sorulan çok sayıda sorunun, Yediiklim Yayınları'nın deneme soru kitapçığındaki sorularla aynı olduğu iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ederken, yayınevi yetkilileri yaptıkları açıklamada ‘Kesinlikle tesadüf’ dedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), görüntüleri paylaşılan sorular hakkında jet bir açıklama yayınlamıştı: "Sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır."

ÖSYM’ye göre ‘asılsız’ olsa da TELE1’den Barış Önal’a konuşan Yedi İklim Yayınevi yetkilileri, şunları dedi: "Bir iki soru aynı diye çok yüklenme oldu. Satışlarımız devam ediyor. Başka yayın evleri de tutturuyor. Bizde bir iki tane soru aynı çıkmış olabilir. Kesinlikle bir tesadüf."

Paylaşılan görüntülerde sınavdaki sorularla söz konusu yayınevinin soru kitapçığındaki soruların aynı olduğu görülürken, bazılarının şıklarında farklılıklar bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar