Yavaş: '06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesi gündeme getireceğiz'

Yavaş: '06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesi gündeme getireceğiz'
Yavaş, yaşanan trafiğin azaltılması ve Ankaralı yurttaşların bütçesine katkı sunmak adına sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesi hakkında konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesini UKOME toplantısında gündeme getireceğiz. Kabul edilmesi ve sistemin uyumlu hale getirilmesiyle uygulamaya hemen başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sabah saatlerinde yaşanan trafiğin azaltılması ve Ankaralı yurttaşların bütçesine katkı sunmak adına sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesi için Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne gündeme alacaklarını duyurdu.

Yavaş haberi sosyal medya hesabından, "Sabah trafiğini rahatlatmak ve Ankaralının bütçesine katkı sağlamak için sabah 06.00-06.45 saatleri arasında tam biniş ücretinin 4.5 TL’ye indirilmesini UKOME toplantısında gündeme getireceğiz. Kabul edilmesi ve sistemin uyumlu hale getirilmesiyle uygulamaya hemen başlayacağız" notuyla paylaştı.

Yavaş’ın paylaşımında yer alan açıklama ise şöyle:

"Değerli hemşehrilerim, sabah trafiğinde mesai saatleri yoğunluğunun azaltılması ve vatandaşlarımızın bütçesine katkı sağlamak için 06.00-06.45 saatleri arasından toplu taşımada tam biniş bilet ücretlerinin 4,5 TL olması, ilk Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınarak görüşülecektir. Zorlu ekonomik koşullarda hemşehrilerimizin yanında olmak için su, ulaşım, halk ekmek gibi hizmetlerimizi kar elde etmeksizin, maliyetine ya da maliyetinin altında bir fırsat sunmaya devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar