Yaşlı kadın kılığındaki adam, Mona Lisa tablosuna pasta fırlattı

Yaşlı kadın kılığındaki adam, Mona Lisa tablosuna pasta fırlattı
Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen Da Vinci'nin ünlü eseri ‘Mona Lisa’ tablosuna pasta fırlatıldı. O görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Rönesans dönemine damgasını vuran İtalyan ressam, mimar, matematikçi, heykeltıraş Leonardo Da Vinci’nin (1452-1519), Fransa’nın başkenti Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergilenen dünyaca ünlü ‘Mona Lisa’ tablosunun ‘pasta fırlatılmış hali’ viral oldu.

ÖNCE KORUMA CAMINI KIRMAK İSTEDİ

Yaşlı bir kadın kılığına giren protestocu resmin önüne geldiğinde oturduğu tekerlekli sandalyeden kalktı ve resmin koruma camını kırmaya çalıştı. Camı kırmayı başaramayan saldırgan tabloya elindeki pastayı fırlattı.

‘GEZEGENİ YOK ETMEYE ÇALIŞAN İNSANLAR VAR’ DİYE BAĞIRDI

Müze görevlileri elindeki gülleri sağa sola atarken saldırganın yanına yaklaştı ve "Bu gezegeni yok etmeye çalışan insanlar var. Dünya’yı düşünün, sadece bir düşünün" diye etrafa seslenen saldırganı önce sakince, direnmeye devam etmesi üzerine de yaka paça olay yerinden uzaklaştırdı.

KADIN KILIĞINDA, TEKERLEKLİ SANDALYEDE

Tekerlekli iskemledeki, peruk takan adam pastayı etraftakilerin şaşkın bakışları arasında fırlattı. Pasta, dünyanın en değerli eserlerinden biri olan Mona Lisa’nın korunması için konulan cam yüzeye çarptı. Bu sayede eser zarar görmedi. Cam yüzey hemen temizlendi.

Güvenlik görevlileri adamı dışarı çıkarırken müzenin çoğunluğu turist diğer misafirleri şahit oldukları ‘sıra dışı anların’ görüntüsünü kaydetti.

BU İLK SALDIRI DEĞİL

1950’lerde Mona Lisa tablosuna sülfirik asit fırlatılmıştı. Bolivyalı bir öğrenci taş atmış, 1974 yılında bir sergi için Japonya’nın başkenti Tokyo’ya götürüldüğünde bir kadın kırmızı sprey sıkmıştı. 2009 yazında bir Rus turist çay dökmüştü. 1911’de de çalınmıştı.

Öne Çıkanlar