Yasalara AKP'li vekil süzgeci: Son şeklini veriyorlar

Yasalara AKP'li vekil süzgeci: Son şeklini veriyorlar
Hükümetten gelen her türlü öneri AKP’li milletvekillerinin süzgecinden geçmeye başladı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayetler üzerine yasa metinlerinin hazırlanması sürecine milletvekillerinin de dahil edilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Erdoğan’ın yerel seçimlerden sonra yaptığı istişare toplantılarında, milletvekillerinin büyük bölümü, vatandaşın veya kamuoyunun beklentilerini en yakından kendilerinin bilmesine rağmen, kanuni düzenlemeler hazırlanırken kendilerine danışılmadığını dile getirmişti. Erdoğan’ın bu şikayetler üzerine yasa metinlerinin hazırlanması sürecine milletvekillerinin de dahil edilmesi talimatını verdiği belirtildi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre bu kapsamda önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında AKP genel merkez yönetimi ve AKP grup yönetiminden temsilcilerin de bulunduğu bir komisyon oluşturuldu. Hükümetin talep ve önerileri bu komisyon aracılığıyla hazırlanarak, Meclis’te oluşturulan ve yasa metinlerine son şeklinin verildiği bir başka komisyona gönderilmeye başlandı. Bu maksatla, Meclis’te AKP yöneticileri, ilgili komisyonun başkanı, hukukçu milletvekilleri ve bakanlık bürokratlarından oluşan bir masa kuruldu. Hükümetten gelen bütün öneriler burada konuşulup karara bağlandığı belirtildi.

AKP KURMAYLARI: BİRBİRİYLE ALAKASI OLMAYAN DÜZENLEMELER TORBAYA ATILIYOR

AKP, farklı bakanlık ve kurumları ilgilendiren düzenlemelerin yer aldığı ‘Torba Kanun Teklifleri’ konusunda da yeni bir uygulamaya geçilmesini planlıyor. Muhalefetin de tepkisini çeken torba yasalarda birbiriyle ilgisi olmayan çok sayıda düzenlemeye yer verildiğini belirten AKP kurmayları, bundan sonra torba tekliflerde ‘konu bütünlüğü’ olacağını, mesela ekonomiyle ilgili düzenlemelerin yer aldığı bir torba teklife hukukla ilgili veya eğitimle ilgili bir düzenleme girmeyeceğini dile getirdi. Bu kapsamda, bakanlıklara ihtiyaçları olan düzenlemelerin bildirilmesi, yasa metinlerinin de ilgilerine göre ayrı torba kanun teklifleri olarak hazırlanacağı bilgisi verildi.

Öne Çıkanlar