Yargıtay, 37 askeri öğrenci hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu

Yargıtay, 37 askeri öğrenci hakkında verilen mahkumiyet kararını bozdu
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, öğrencilerin darbeden hüküm giymeleri kararını bozan Yargıtay, öğrencilerin eyleminin 'Anayasa’yı ihlal suçuna yardım' olduğuna hükmetti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TRT’nin ve Digiturk binasının işgali davasında 37 askeri öğrenci hakkında "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan verilen mahkumiyet kararını bozdu.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, 19 Ocak 2018’de verdiği karar istinaf mahkemesince onanmıştı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen temyiz duruşması bugün sonuçlandı. Askeri öğrencilerin darbeden hüküm giymeleri kararını bozan Yargıtay, öğrencilerin eyleminin "Anayasa’yı ihlal suçuna yardım" olduğuna hükmetti.
 
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 20 sanığa verilen ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezalarını ise onadı. 35 sanık hakkındaki beraat kararlarını onayan Daire, müebbet hapis cezası verilen eski astsubay Mehmet Rauf Çağmar kararını da bozdu. Kararda, Çağmar’ın erlere yönelik şu ifadeleri bozma sebebi sayıldı: "Kimseye ateş etmeyin, çok büyük dalavere dönüyor, haberimiz yok. Bir oyun içerisindeyiz. Kimseye bir şey yapmayın, vatandaşa ateş etmeyin." (T724)

Öne Çıkanlar