Yapılaşma tehdidi altındaki Munzur Gözeleri için imza kampanyası: İzin vermeyeceğiz

Yapılaşma tehdidi altındaki Munzur Gözeleri için imza kampanyası: İzin vermeyeceğiz
Munzur Gözelerinin yapılaşmaya açılmak istenmesine karşı tepkiler devam ediyor.

Dersim'in Ovacık ilçesinde bulunan ve Aleviler için kutsal olan Munzur Gözeleri peyzaj düzenlemesi adı altında yapılaşmaya açılıyor. Munzur Özgür Aksın Meclisi, "Peyzaj düzenlemesi adı altında Munzur Gözlerinin tahrip ve talan edilmesini durdurun" başlığıyla change.com üzerinden imza kampanyası başlattı.

    

Kampanyaya dair yapılan açıklamada, Munzur Gözelerinin 2001 yılında Erzurum Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmesinin yanı sıra Milli Park statüsündeki Munzur Vadisine de kaynak teşkil ettiği ve bunun uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alındığı hatırlatıldı. 

Açıklamada şunlar kaydedildi: 

"Munzur Gözelerindeki peyzaj projesi ile koruma altındaki bir mekânın betonlaşmanın önü açıldığı gibi doğal bir inanç merkezi özünden koparılarak mesire ve ticaret alanına çevrilmek istenmektedir. Dersimliler için kutsallığı olan inanç merkezlerine ve topraklarına büyük şirketlerin sokulması bu alanların ihaleye verilmesi yanlıştır ve kabul edilemez. Bilimsel ve teknik raporların hiçe sayılarak, yapılmaya çalışılan bu proje yaşam alanlarımıza yönelik bir yıkım projesidir. Gözeler, ziyaret alanımızdır! İnancımıza tahammülü olmayanlar orayı düzenleyemez. Halkın, kanaat önderlerinin, ekoloji hareketlerinin, demokratik kitle örgütlerinin görüşleri, rızalığı alınmadan Munzur Gözelerine yapılacak herhangi bir müdahaleye izin vermeyeceğimizi belirtmek isteriz. Peyzaj düzenlemesi adı altında Munzur Gözlerinin tahrip ve talan edilmesine hayır."

KAMPANYAYA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar