Yapay zekayla bankalardan 35 milyon dolar çaldılar

Yapay zekayla bankalardan 35 milyon dolar çaldılar
Şirket müdürlerinin sesleri taklit edilerek yapılan vurgunda, aralarında finans uzmanları ve banka müdürlerinin de olduğu çok sayıda kişinin aldatıldığı açıklandı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapay zekayla banka müdürlerinin sesleri taklit edilerek 35 milyon dolar çalındı.

2020'nin başlarında, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki bir banka müdürü, sesini tanıdığı ve daha önce konuştuğu bir şirketin müdüründen telefon aldı. Birinin şirketi bir satın almak üzere olduğunu ve bu yüzden bankanın 35 milyon dolarlık bazı transferlere izin vermesine ihtiyacı olduğunu bildirdi.

ABD’Lİ AVUKATIN ADIYLA MAİL

Prosedürleri koordine etmek için Martin Zelner adında bir avukat tutulmuştu ve banka müdürü gelen kutusunda müdür ve Zelner'den gelen e-postaları görebiliyor ve paranın transferinin gerekli olduğunu doğrulayabiliyordu. Banka müdürü, her şeyin meşru göründüğünü düşünerek transferleri yapmaya başladı.

Forbes tarafından ortaya çıkarılan bir mahkeme belgesine göre, BAE Centennial Bank tarafından tutulan ABD merkezli hesaplara giren 400 bin dolarlık çalıntı paranın izini sürmek için ABD’den yardım istedi.

Dubai Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, soyguncular yapay zekayı sesin değiştirilmesi için kullandı. BAE, aralarında banka müdürleri ve finans uzmanlarının bulunduğu 17 kişinin aldatıldığını söyledi. Mağdurların isimleri ise açıklanmadı.

ABD’li avukat Martin Zelner konuya ilişkin açıklama yapmayı reddetti.

Öne Çıkanlar