'Yalaka bir baro İzmir'den çıkmaz'

'Yalaka bir baro İzmir'den çıkmaz'
İzmir Barosu Başkanı ve Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Özkan Yücel, yeni dönemde seçilmeleri halinde hak ihlallerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.

İzmir Çağdaş Avukatlar Grubu, İzmir Barosu’nun 17-18 Ekim tarihlerinde yapılacak olan Genel Kurulu öncesi Bayraklı'da bulunan Baro Bahçe'sinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Adayı ve İzmir Barosu mevcut Başkanı Avukat Özkan Yücel ile yetkili kurul adayları katıldı.

İzmir Barosu’nun, Türkiye'de hukuk devletini, demokrasiyi ve evrensel hukuk değerlerini savunduğunu belirten İzmir Barosu Başkanı ve Çağdaş Avukatlar Grubu Başkan Adayı Avukat Özkan Yücel, hak ihlallerine karşı verdikleri mücadeleden dolayı Türkiye Barolar Birliği yöneticilerinin hedefi haline geldiklerine dikkat çekti.

‘DAYANIŞMA OFİSLERİ KURDUK’

Baro olarak kentteki avukatların yaşadıkları sorunları sahiplendiklerini aktaran Yücel, pandemi sürecinde de meslektaşlarını yalnız bırakmadıklarını söyledi. İzmir Barosu’nun bu süreçte örgütlediği "Yalnız değilsin" kampanyasından da bahseden Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok ayağı vardı bu kampanyanın. Biri nakdi yardımdı. İhtiyacı olan, başvursan tüm meslektaşlarımıza nakdi yardım ulaştırdık. Faturalarımızı paylaştık. Ofisini kapatmak zorunda kalan işsiz kalan meslektaşlarımızın devam etmesi için dayanışma ofisimizi açtık ve faaliyete geçirdik. O dönem adli yardım ödemelerinde meslektaşlarımızdan kestiğimiz aidat kesintilerimizden vazgeçtik. Sürecin ekonomik olarak ne kadar yıpratıcı olduğunun farkında olarak bu ödemeleri daha sonraya bırakarak adli yardım hak edişlerini tam olarak meslektaşlarımıza ödedik. CMK ücretlerinin ödenmesinde makası kapatmak için büyük bir mücadele sergiledik."

‘DEĞERSİZLEŞTİRME ÇABALARINI KABUL ETMİYORUZ’

"Yaşadığımız sorunların temelinde siyasi iktidarın uzlaşmaz, kabul edilemez, hukuk sistemini tanımayan tavrı yatıyor" diyen Yücel, "Avukatları baroları değersizleştirme çabası yatıyor. Bunu biz hiçbir zaman kabul etmiyoruz. Önümüzdeki süreçte de temel mücadele alanlarından birisi de bu olacak. İnanıyoruz ki Baroları Birliğini değiştirmek, önümüzdeki dönem içerisinde barolar açısından önemli bir yer taşır. Barolar Birliğini bu tek adam yönetiminden, demokrasiye ve insan haklarına uzak anlayıştan, siyasi iktidarın eteğinde çalışıyor olmaktan kurtarmak ve yeniden avukatlara, yeniden barolara ve yeniden hukuk devletine ve demokrasiye sahip çıkacak bir kurum haline getirmeye ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

KADIN ADAYLAR DAHA FAZLA

Yeni dönem için belirlenen Yönetim Kurulu adayları arasında kadınların daha fazla olduğuna vurgu yapan Yücel, "İzmir barosunda ilke yönetim kurulunda kadın sayısı erkeklerden fazla. Geçen yıl Türkiye’nin en genç barolardan biriydik. Şimdi ise Türkiye’nin en genç ve kadın sayısı en fazla yönetim kurullarından biriyiz. Kadın sayısının çokluğu önemli. Kadın mücadelesini, kadın hassasiyetini yönetim kuruluna taşıyacaklarını ve onu daha yukarıya taşıyacakları için bu başka bir onur kaynağı" diye belirtti.

‘YALAKA BİR BARO İZMİR'DEN ÇIKMAZ’

Çoklu Baro uygulamasına da tepki gösteren Yücel, İzmir’de çoklu baro ortaya çıkarmaya çalışanların hezimete uğradığını belirterek,  "İzmir halkı, avukatı cumhuriyet değerlerine, demokrasiye, çağdaş yaşama inanır ve bunu sahip çıkar. Demokrasiyi ortadan kaldıracak cumhuriyet değerlerini ortadan kaldıracak, İslami bir yapıya, iktidara bağlı bir yapılanmaya yol açacak çoklu baro düzenlemesine asla izin vermeyecektir. İzmir’den iktidar yalakası bir baro asla çıkmayacaktır" dedi.

TTB’YE DESTEK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipler Birliği’ne yönelik sözlerine de atıfta bulunan Yücel son olarak, "Devlet Bahçeli’nin bu güne kadar yerine getirdiği işlevi siyasi iktidarın bir bastonu. Bunun bir karşılığı olmadığını hekimlerin ne kadar önemli ve derli iş yaptıklarını zaten pandemi süreci önemli bir şekilde gösterdi. Asıl yapılması gereken o hekimlere şükran duymak, iyi hekimlik uygulamaları desteklemek ve uygulamak. Türk Tabipler Birliği’nin dediklerini dikkate alırsa aslında yaptıklarının ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkacak. Demokrasi mücadelesinde biz de Türk Tabipler Birliğini yanındayız. İyi ki Türk Tabipler Birliği var" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar