Yakılarak katledilen Suriyeli işçiler için çalışma grubu oluşturuldu

Yakılarak katledilen Suriyeli işçiler için çalışma grubu oluşturuldu
Çalışma grubu adına konuşan İHD İzmir Şubesi Başkanı Zafer İncin, 'Olayın soruşturulması konusunda eksiklik, ihmal varsa suç duyurusunda bulunacağız' dedi.

Güzelbahçe ilçesinde 3 Suriyeli işçinin yakılarak katledilmesiyle ilgili sorumluların yargılanması çağrısında bulunan hukuk ve insan hakları örgütleri, dosyaya dair çalışma grubu oluşturdu.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, İzmir’de Suriyeli 3 işçinin yakılarak öldürülmesiyle ilgili dernek binalarında basın toplantısı yaptı. Toplantııya İnsan hakları ve hukuk kurumları temsilcilerinin yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ile HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür katıldı. Toplantıda olayı araştırmak için hukuk ve insan hakları örgütlerinin bir çalışma grubu oluşturduğu açıklandı.

ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Çalışma grubu adına konuşan İHD İzmir Şubesi Başkanı Zafer İncin, Suriyeli işçilerin ailelerinden vekalet alarak dosyaya müdahil olmak için başvuru yaptıklarını açıkladı. Olayla ilgili savcılık soruşturmasının devam ettiğini söyleyen İncin, toplanmasını istedikleri deliller ve araştırılması için gerekli hususları belirlediklerini aktardı. Bu konuyla ilgili aktif olarak çalışacaklarını belirten İncin, İHD Genel Merkezi, İHD İzmir Şubesi, Özgürlük için Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Mülteci Der ve İnsan Hakları Gündemi Derneği’nin bir çalışma grubu oluşturduğunu kaydetti.

SUÇ DUYURUSU

Nefret suçu olarak işlenen cinayetlerin tesadüfen öğrenilmiş olmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren İncin, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesi için savcılığa çağrıda bulundu. Olayla ilgili tüm sorumluların açığa çıkarılması gerektiğinin altını çizen İncin, "Bugüne kadar olan süreçte olayın soruşturulması konusunda eksiklik, ihmal varsa suç duyurusunda bulunacağız" dedi. (MA)

Öne Çıkanlar