Yabancı yatırımcı beş haftadır aralıksız hisse senedi piyasasından çıkıyor

Yabancı yatırımcı beş haftadır aralıksız hisse senedi piyasasından çıkıyor
Yabancı yatırımcı son beş haftadır aralıksız hisse senedi piyasasından çıkış yaparken hisse ve devlet tahvilinde yılbaşından bu yana toplam satışı 5.2 milyar doları geçti.

Yabancı yatırımcılar hisse senedinde son beş haftadır yani kesintisiz çıkış yapıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, 8 Temmuz haftasında da yabancı yatırımcılar hisse senedi ve devlet iç borçlanma senetlerinde net satıcı oldu.

Verilere göre, 8 Temmuz haftasında hisse senedinden net 62.2 milyon dolarlık, DİBS’te ise 54.5 milyon dolarlık satış yaptı. Şirket borçlanma senetlerinden de yabancı yatırımcının satışı 1.7 milyon dolar oldu. Böylece yılbaşından bu yana yabancı yatırımcının hisse senedi ve DİBS’ten piyasa fiyatı ve kur hareketinden arındırılmış net çıkışı 5 milyar 212 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası verilerine göre, 1 Temmuz itibarıyla 15 milyar 297,3 milyon dolar olan hisse senedi stoku, 1 Temmuz’da 14 milyar 742,8 milyon dolara indi. Aynı dönemde yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku 1 milyar 456 milyon dolardan 1 milyar 342,8 milyon dolara, ŞBS stokları 123.5 milyon dolardan 117.5 milyon dolara geriledi.

Öne Çıkanlar