Weghorst: Gol kralı olmak isterdim ama rakiplerim Lewandowski ve Haaland'dı

Weghorst: Gol kralı olmak isterdim ama rakiplerim Lewandowski ve Haaland'dı
Beşiktaş'ın yeni transferi Wout Weghorst, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hollandalı oyuncu, Beşiktaş'ı seçmesindeki en büyük faktörü de açıkladı.

Beşiktaş'ta yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Siyah-beyazlıların yeni transferi Wout Weghorst, Avusturya kampında açıklamalarda bulundu.

Çok sıcak bir şekilde karşılandığını söyleyen Hollandalı forvet, "Herkes beni çok iyi karşıladı. İlk günlerim ama her şey çok güzel ve iyi hissediyorum. Bunu net olarak söyleyebilirim." dedi.

"Yeni bir mücadele, yeni bir macera benim için başlıyor." diyen 29 yaşındaki oyuncu, "Çok heyecanlıyım. Türkiye ile ilgili bildiğim tek şey burada taraftarların tutkusunun çok yüksek olduğu. Beşiktaş'ın ilgisi çok ciddiydi. Kariyerim için iyi bir seçenek olduğunu düşündüm. Beşiktaş'ın ve Türkiye'nin en iyi seçenek olacağını hissettim." ifadelerini kullandı.

'GOMEZ'E SAYGI DUYUYORUM ANCAK...'

Beşiktaş'ın eski golcüsü Mario Gomez ile kıyaslanması hakkında konuşan Wout Weghorst, "Mario Gomez çok büyük bir oyuncu. Gomez'e saygı duyuyorum ancak başka bir oyuncu ile kıyaslanmayı pek sevmem. Ben Weghorst olarak kendi özelliklerimle varolmak istiyorum ve burada en az onun kadar başarılı olmak istiyorum." dedi.

'HOCAMIZIN BENDEN NELER İSTEDİĞİNİ BİLİYORUM'

"Transfer sürecinde Valerien Ismael ile konuştuk. Benden neler istediğini biliyorum. Ben de takıma neler katabileceğimi biliyorum. Kendimi biliyorum. Oyun içinde kalan, sürekli yüksek tempoda, bol gol atılacak bir strateji için çalışacağız. Hocamızın istediği oyuncu profilinde olduğumu söyleyebilirim" dedi.

'RAKİPLERİM LEWANDOWSKI VE HAALAND'DI'

"Bir forvet oyuncusu olarak en büyük görevim maksimum sayıda gol atmak. Almanya'da gol kralı olmak isterdim ama rakiplerim Lewandowski ve Haaland'dı. Onların arkasından gelmeyi de bir başarı sayıyorum kendim için. Türkiye'de de gol krallığına oynamak istiyorum. Coşkulu taraftarlarımız karşısında harika bir sezon geçirmek için sabırsızlanıyorum." dedi.

'BEŞİKTAŞ'A ODAKLANDIM'

Ligin başlaması için sabırsızlandığını söyleyen Hollandalı yıldız, "Hedeflerim var. Şampiyon olmak ve kupalar kazanmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde Wolfsburg ile gol atamadım. Kısa vadedeki hedeflerimden biri Devler Ligi'nde goller atmak. Gelecek ne getirir bilemem, Beşiktaş'a odaklandım." şeklinde konuştu.

'BEŞİKTAŞ'I SEÇMEMDEKİ EN BÜYÜK FAKTÖR...'

Beşiktaş'ı tercih nedenini açıklayan 29 yaşındaki forvet, "Şampiyonlar Ligi'nde oynayan kulüplerden teklif vardı. Beşiktaş'ı seçmemdeki en büyük faktör elbette taraftarın bana olan ilgisi. Akrabalarıma kadar ulaştılar. Evime hediyeler geldi. Taraftarın bu ilgisi ve sevgisine sahada karşılık vermek istiyorum." dedi.

396 MAÇTA 163 GOL ATTI

Futbol kariyerinde 396 resmi maçta görev yapan Weghorst, 163 gol ve 47 asistlik performans sergiledi.

Hollandalı santrafor, ülkesinin milli takımında 14 karşılaşmada sahaya çıktı ve 3 gollük katkı verdi.

Öne Çıkanlar