Wall Street Journal: Zelenskiy istedi, Biden Abramovich'i yaptırım listesine almadı

Wall Street Journal: Zelenskiy istedi, Biden Abramovich'i yaptırım listesine almadı
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'nin, ABD Başkanı Biden'dan Rus milyarder Roman Abramovich'i yaptırımlardan muaf tutmasını istediği iddia edildi.

Wall Street Journal gazetesinde (WSJ) yer alan habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile gerçekleştirdiği son telefon görüşmesinde aralarında Rus milyarder Roman Abramovich’in de bulunduğu Kremlin yönetimine yakın bir dizi oligarka yönelik yaptırım uygulama planı hakkında bilgi verdi.

WSJ'daki haberde, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin, ABD Başkanı Joe Biden’dan, Rus milyarder Roman Abramovich’in "Rusya ile arabuluculuk yapabilir" gerekçesiyle yaptırım listesine alınmamasını istediği iddia edildi.

ABD yönetimi, AB ile koordineli şekilde önceki hafta çok sayıda Rus milyardere yaptırım kararı almış ve bu kişilerin mal varlıkları dondurulmuştu. 

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin ‘konuyla ilgili bilgi sahibi’ kaynaklara dayandırdığı haberinde Zelenskiy, Putin’le arasında arabuluculuk yapabilme potansiyeli dolayısıyla ABD’den Abramoviç’i yaptırım listesine almamasını istedi.

Beyaz Saray bunun üzerine yaptırım listesini hazırlayan Hazine Bakanlığı’na ulaşarak listede Abramoviç’in ve şirketlerinin yer almamasını sağladı.

AB ve Britanya’nın yaptırım listesine aldığı Abramoviç’in ABD’nin yaptırım listesinde yer almamasının Zelenski’den Biden’a gelen bu taleple ilişkili olduğu kaydedilen haberde, Abramoviç’in halihazırda böyle bir arabuluculuk görevi üstlenip üstlenmediğininse bilinmediği belirtildi.

Konuyla ilgili Beyaz Saray ve Hazine Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama gelmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar