Viranşehir’de bir sağlık emekçisi hasta yakını tarafından darp edildi

Viranşehir’de bir sağlık emekçisi hasta yakını tarafından darp edildi
Viranşehir’de bir sağlık emekçisinin hasta yakınları tarafından darp edilmesine tepki gösteren Urfa Tabip Odası, failin cezasız kalmaması için çağrıda bulundu.

Viranşehir’de bulunan özel bir hastanede acil hekimi olarak çalışan bir sağlıkçı "SGK sisteminin hata vermesi" bahanesi ile bir hasta tarafından darp edildi. Saldırganın yakınları tarafından da darp edilen sağlık emekçisi başına ve vücudunun çeşitli yerlerine darbeler aldı.

Hastanenin kamera kayıtlarına da yansıyan saldırıya dair Urfa Tabip Odası yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Sağlıkta şiddet olayları, çıkan yetersiz yasaların ve cezasızlığın sonucu olarak tırmanarak devam ediyor. Sağlık bakanlığı her açıklamasında algı yaratarak yeterli düzenleme yapıldığını iddia etmektedir. Madem düzenleme yapıldı ise şiddete karşı cezasızlık neden devam etmektedir?" diye soruldu.

"Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı, beklentilerimize karşılık gelecek bir düzenleme yapmamıştır" diye belirtilen açıklamada, savcı ve hakimlere çağrı yapılarak "Toplumun huzuru ve sağlığı için bu şiddet olaylarına karşı cezasızlığı tercih olarak görmeyiniz. Sağlıkta şiddet sizin ve halkın sağlık hakkına saldırıdır. Gereğinin yapılmasını talep ediyoruz" denildi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar