Vietnam'da yine karaoke bar yandı: 23 kişi öldü

Vietnam'da yine karaoke bar yandı: 23 kişi öldü
İlk belirlemelere göre elektrik kontağındaki kısa devrenin sebep olduğu yangında en az 23 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Ülkedeki son karoke bar yangını salı günü Vietnam'ın güneyindeki Thuan An şehrinde yaşandı. 

İktidardaki Komünist Parti'nin Binh Duong eyaletinin yöneticisi Mai Hung Dun "Hala başka hayatını kaydeben olup olmadığını belirlemeye çalışıyoruz ancak ölü sayısı şu anda 23, yaralı sayısı da 11." dedi. 

Ölü sayısı daha önce yetkililerce 12 olarak duyurulmuştu. 

Binh Duong eyaletinden yetkililerinin hazırladığı ön rapora göre, yangının kaynağı ilk belirlemelere göre karoke bardaki elektrik kontağındaki bir kısa devre.

Salı günü karaoke barın ikinci ve üçüncü katını alevlerin kapladığı, müşterilerle çalışanların merdivenlerdeki duman nedeniyle acil çıkışa ulaşamadığı da kaydedildi.  Yetkililer yangın sırasında karoke barda yaklaşık 60 kişi olduğunu da söyledi. 

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de 2016 yılında bir karoke barda yine yangın olmuş ve 13 kişi ölmüştü. Geçen ay ise yine başkentteki bir diğer karoke barda çıkan yangına müdahale etmeye çalışan 3 itfaiyeci yaşamını yitirmişti.

Olayın ardından hükümet ülke genelinde bar ve kulüplerdeki yangın önleme tedbirlerinin denetlenmesine başlamıştı. 

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh de bugün (7 Eylül) yaptığı açıklamada karaoke barlar başta olmak üzere yüksek riskli alanlarda daha fazla denetleme yapılması emri verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar