Ozan Bingöl, vergilerin nereye gittiğini tek tek sıraladı, eğlence vergisine dikkat çekti

Ozan Bingöl, vergilerin nereye gittiğini tek tek sıraladı, eğlence vergisine dikkat çekti
Vergi uzmanı Bingöl, yeni vergi ve zamlara dair bu kadar vergi artışının neden yapıldığını belirtirken, Turizm Bakanlığı'nın sinema biletlerinde sıfırladığı eğlence vergisine dikkat çekti.

+GERÇEK - Birçok üründe özel tüketim vergi oranlarının artırılması ve yapılan zamlar gündemdeki yerini koruyor... Resmi Gazete'de yayınlanan vergi ve zam kararları tepki çekmeye devam ederken, bir paylaşım da vergi uzmanı Ozan Bingöl'den geldi.

Kişisel sosyal medya hesabından mesaj yayınlayan Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, artışın sebeplerinden bahsetti. Bingöl, yayınladığı mesajın sonunda, "Gayet net anlaşılıyor..." notunu düştü.

"Bu kadar vergi artışı neden yapılıyor diye soruyor arkadaşlar..." sözüyle başlayan Bingöl'ün paylaşımının tamamı şöyle:

Bu kadar vergi artışı neden yapılıyor diye soruyor arkadaşlar. Bütçede;
- Kur Korumalı Mevduata,
- Garanti verilen köprü, yol ve hastanelere,
- Görev zararlarına
- Faiz ödemelerine,
- İsrafa bakınca bu artışların sebebi gayet net anlaşılıyor...

Bingöl, ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sinema biletlerinde verginin sıfırlanmasına ilişkin 'müjde' mesajını alıntılayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Vatandaşın eğlenecek hali kalmadığından olabilir mi??? Sayın Bakan aynı Resmi Gazete'de yayımlanan diğer müjdeleri de vatandaşla paylaşsaydı!!!

Eğlence vergisi belediyelerin tahsil ettiği bir vergidir. Acaba bu karar alınırken Kültür ve Turizm Bakanlığı yanında bu işin asıl muhattabı olan belediyelerin de görüşü alındı mı? Keşke Sayın Bakanın sorumlu olduğu genel bütçe vergilerinde bu müjdeleri görebilseydik…"

Öne Çıkanlar