Venezuela ordusu hava sahasına giren bir ABD uşağın düşürdüğünü açıkladı

Venezuela ordusu hava sahasına giren bir ABD uşağın düşürdüğünü açıkladı
Venezuela Silahlı Güçleri Stratejik Operasyon Komutanlığı, ülkenin hava sahasını ihlal eden ABD'ye ait bir uçağın 'etkisiz hale getirildiğini' duyurdu.

Geçtiğimiz ay Venezuela'nın batısında bir uçağın vurulduğunu açıklayan Venezuela Silahlı Güçlerinin Stratejik Operasyon Komutanlığı, bugün de ABD'ye ait olduğunu belirttiği bir uçağı 'etkisiz hale getirdiğini' duyurdu.

Venezuela Silahlı Güçleri Stratejik Operasyon Komutanlığı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Birleşik Hava Uzay Savunma Komutanlığı, 8 Temmuz sabaha karşı ülkenin hava sahasında ABD numaralı hava aracı tespit etti ve yasalara uygun olarak savaş uçaklarımızla etkisiz hale getirdi" ifadesi kullandı.

UÇAĞIN BİR GÜN ÖNCE MEKSİKA ÜZERİNDE İZİNLİ UÇUŞ YAPTIĞI ÖĞRENİLDİ

Düşürülen uçağın fotoğraflarını da paylaşan Operasyon Komutanlığı, uağın üzerinde net bir şekilde 'N339AV' numarası görüldüğünü de belirtti.

Uçağın, bir kişiye ait olduğu ve önceki gün Meksika üzerinde izinli uçuş yaptığı öğrenilirken mürettebatı ve taşıdığı yükle ilgili bilgi verilmedi.

Ancak Venezuela Savunma Bakanlığı, daha önce düşürülen uçağın uyuşturucu kaçakçılığıyla ilişkili olduğunu tahmin ettiklerini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar