Varlık Fonu ekonomiden sayılmıyor mu?

Varlık Fonu ekonomiden sayılmıyor mu?
Bakanlar Kurulu’nda revizyonla ekonominin koordinasyonu ve bankalar Başbakan Yardımcısı Şimşek’e verilirken, Varlık Fonu ve TMSF’nin Başbakan Yıldırım'a bağlanması dikkat çekti.

EKONOMİ - Bakanlar Kurulu, geçen hafta yapılan revizyonun ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda, kabine değişikliği sonrası başbakan yardımcılarının görev alanları ile hükümet sözcüsü belirlendi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü olan Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, "Yeni atanan bakanlarımızın her birine de görevlerinde başarılar diliyorum. Bugünkü Bakanlar Kurulumuzun gündeminde yenilenen eğitim öğretim programlarının sunumu yapıldı. Diğer bir konu da hükümetimizin önümüzdeki altı ay içinde yapacağı çalışmalara ilişkin değerlendirmeler. Önümüzdeki günlerde değerlendirmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Yapılan revizyonla birlikte ekonominin koordinasyonu bundan böyle Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından yürütülecek. Şimşek'in görev alanına ekonominin koordinasyonu ve bankalar alındı. Türkiye Varlık Fonu, TMSF ile TOKİ Başbakan Binali Yıldırım'a bağlandı.

Halihazırda kamu bankalarından Ziraat Bankası, Varlık Fonu kapsamına alınan ilk kuruluşlar arasında yer almıştı. Varlık Fonu'nun kuruulmasının hemen ardından Halkbank’ın yüzde 51.11 hissesinin özelleştirme kapsam ve programından çıkartılarak Varlık Fonu’na devrine karar verildiği açıklanmıştı. Bundan sonra Şimşek'in ekonomide tek yetkili olarak, Türkiye Varlık Fonu ile ilgili gelişmelerde ne kadar söz sahibi olacağı merak konusu...

Öne Çıkanlar