Van'da gösteri ve yürüyüşlere yasak

Van'da gösteri ve yürüyüşlere yasak
Kentte 1 ay boyunca resmi törenler dışında etkinlik yapılması yasaklandı.

HABER MERKEZİ - Van Valiliği, kentte yapılacak olan basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma ve oturma eylemi gibi tüm etkinliklerin bir ay boyunca yasaklandığını duyurdu. 

Yasak kararı valilikten yapılan açıklama ile duyuruldu. Açıklamada, yapılmasına onay verilecek olan eylemlerin ise kamerayla kayıt altına alınacağı aktarıldı.

Söz konusu açıklama şöyle: "Resmi kamu kurum ve kuruluşlarının yapacağı resmi toplantı, tören, şenlik, karşılama, uğurlama gibi etkinlikler hariç, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamındaki her türlü miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1. maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinlikler, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, el ilanı dağıtılması ve pankart/afiş asılması, 28 Şubat'tan geçerli olmak üzere 30 gün süreyle mülki idare amirliklerinin (merkez ilçelerde valilik, dış ilçelerde kaymakamlıklar) iznine bağlanmıştır."

Öne Çıkanlar