Valilikten gelen isimlerden Gülistan Doku'nun ailesine 'uyarı': Basına konuşmayın

Valilikten gelen isimlerden Gülistan Doku'nun ailesine 'uyarı': Basına konuşmayın
'Ya bu iki insanın Gülistan’la ilgisi var ya da acaba bunlar Gülistan’a tecavüz mü etti diye düşünüyorum. Neden Gülistan’ın sesinin çıkmasından bu kadar rahatsızlar?'

Dersim'de 281 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel tarafından gönderildiklerini söyleyen eski Vali Yardımcısı Ferhat Haneden Güven ve İŞKUR İl Müdürü Özdemir Aktaş tarafından basına konuşmamaları yönünde uyarıldıklarını söyledi.

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. 281 gündür kayıp olan Doku’ya ilişkin Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada da herhangi bir gelişme kaydedilmedi. 
 
Abla Aygül Doku, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tunceli Vali Yardımcılığı görevinden alındıktan sonra Tunceli Kızılay Şube Başkanlığı’na getirilen Ferhat Haneden Güven ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Özdemir Aktaş tarafından basına konuşmamaları yönünde uyarılarak baskı gördüklerini açıkladı.

'NEDEN GÜLİSTAN'IN SESİNİN ÇIKMASINDAN BU KADAR RAHATSIZLAR?'

Eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel tarafından gönderildiklerini söyleyen iki ismin Öğretmen Evi'ne geldiğini belirten abla Doku, şöyle yazdı:

"Bu kişiler neden gelip bize 'Gülistan Twitter'da sorulmasın' diyor? Ya da bu İşkur Müdürü Özdemir Aktaş, kim ki bizi yönlendiriyor? Bizi bastırıyor, bizi sindiriyor? Ya bu iki insanın Gülistan’la ilgisi var ya da acaba bunlar Gülistan’a tecavüz mü etti diye düşünüyorum. Neden Gülistan’ın sesinin çıkmasından bu kadar rahatsızlar, neden bize baskı uyguluyorlardı? Bana, 'Bizi Tuncay Vali gönderdi. Tuncay Vali, aileyi bastırın, sesini çıkarmasın, Twitter'da Gülistan sorulmasın, aile halk ve basınla görüşmesin’ diyorlar. Bana bunları söylediklerine dair elimde ses kaydı ve şahitlerim var. Ya bunlar da suçlu, yok eğer suçlu değillerse, beni neden sosyal medyadan engellediler? Neden korkuyorsunuz, neyi örtbas etmeye çalışıyorsunuz?" 
 
'ESKİ VALİ AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA’

Eski valinin halka ve kendilerine bir açıklama yapması gerektiğini dile getiren abla Doku, "Tuncay Vali bu aileye açıklama yapmaya borçludur. Tuncay Vali neden o iki ismi gönderdi? İçinizden birinin şeffaf bir şekilde halkı ve aileyi bilgilendirmesi gerekiyor. Birileri bu olayı farklı yerlere çekmeye çalışıyor. Ya Vali onları göndermedi, bu da demek oluyor ki olayla ilgileri var. Eğer Vali gönderdi ise bir açıklama yapmalı" diye belirtti.

'AİLEYİ SUSTURSUN DİYE GÖNDERDİĞİN GÜVEN'E BAŞKANLIK SÖZÜ MÜ VERDİN?'

Abla Doku, Ferhat Güven’in Kızılay Başkanı olarak göreve devam etmesine de tepki göstererek, valinin Güven'i tebrik ettiğini hatırlattı.

Valiye, "Aileyi sustursun diye gönderdiğin Ferhat Güven'e Genç Kızılay Başkanlık sözü mü verdin?" diye soran abla Doku, "Bir valinin işi gücü yok sıradan bir çalışanına neden hayırlı olsun der? Ferhat güven sen gittikten sonra neden baskı için beni Tuncay Sonel gönderdi dedi amacınız neydi?" dedi.

Öne Çıkanlar