Valilik Hasankeyf incelemesinde: TRT ve AA dışındaki gazeteciler araca alınmadı

Valilik Hasankeyf incelemesinde: TRT ve AA dışındaki gazeteciler araca alınmadı
Hasankeyf'i incelemeye giden heyete yalnızca TRT ve Anadolu Ajansı muhabirleri eşlik etti.

Batman Valiliği’nin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ile Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun Hasankeyf’te yapacağı incelemeleri takip etmek üzere davet ettiği gazetecilerden AA ve TRT muhabirleri dışındaki basın mensupları tahsis edilen araca alınmadı. Gerekçe olarak ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geldiği belirtilen talimat yazısı gösterildi.

Karaaslan ve beraberindekiler, bu ziyaretlerinin ardından yapılan Ilısu (Veysel Eroğlu) Barajı’nın altında kalan 12 bin yıllık tarihe geçmişe sahip Hasankeyf ile inşa edilen yeni yerleşim yerinde incelemelerde bulunacak. 

'TÜM BASIN MENSUPLARI DAVETLİDİR' DEDİLER SADECE AA VE TRT ALINDI
 
Heyetin kentteki temasları konusunda öncesinde basın yayın organlarına duyuru metni gönderen Batman Valiliği’nin heyete dair programın havaalanındaki karşılama ile başlayacağını belirttiği duyurusunda "Programı takip etmek üzere saat 09.00’da Valilik’ten araç kaldırılacaktır. Tüm basın mensuplarımız davetlidir" denildi.
 
Duyuru üzerine belirtilen saatten önce Batman Valiliği önüne giden gazetecilerden Anadolu Ajansı (AA) ve TRT muhabirleri dışındaki basın mensupları tahsis edilen araca alınmadı. Gerekçe olarak ise, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan geldiği belirtilen bu yöndeki talimat yazısı gösterildi. 

Valilik yetkilileri, gazetecilerin kendi olanaklarıyla programı izleyebileceklerini, ancak yapılacak tüm toplantıların basına kapalı olacağını da ifade etti. 

SULAR ALTINDA KALDI

Anadolu Ajansı'nın, düzenleme adı altında sular altında bırakılan 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf’e ilişkin "Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor" başlığıyla yaptığı haber büyük tepki çekmişti.

Öne Çıkanlar