Uzman çavuşun tecavüz ettiği İ.E. felçli kalabilir

Uzman çavuşun tecavüz ettiği İ.E. felçli kalabilir
Beşiri'de uzman çavuş Musa O.'nun tecavüzünden sonra intihar gişiminde bulunan İ.E., yaşam mücadelesi veriyor. HDP Milletvekili Uca, failin neden tutuklanmadığını Adalet Bakanı'na sordu.

Batman’ın Beşiri ilçesinde uzman çavuşun tecavüz ettiği İ.E. yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Doktorlardan alınan bilgiye göre İ.E.’nin yüzde 80 felçli kalma riski bulunuyor.

16 Temmuz’da yaşamına son vermek isterken ağır yaralanan ve Batman merkezde özel bir hastaneye kaldırılan 18 yaşındaki İ.E.’ye, Siirt’te görev yapan uzman çavuş Musa O.’nun tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı.
 
İ.E.’nin hastanede tedavisi devam ederken, doktorları, yüzde 80 felçli kalabileceği bilgisini verdi. Doktorların aktarımına göre iç organları parçalanmış ve büyük hasar görmüş olan İ.E’nin böbrekleri de su topladı. İ.E.’nin hala cihaza bağlı yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Fail Musa O. ise gözaltına alındıktan ve savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Ailenin, avukatların ve kadınların tüm çağrı ve çabalarına rağmen fail hala tutuklanmadı.

HDP MİLLETVEKİLİ NEDEN TUTUKLANMADIĞINI NAKANA SORDU

İ.E. yaşam mücadelesi verirken, HDP Milletvekili Feleknas Uca da uzman çavuşun serbest bırakılmasını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sordu.

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, tedavisi devam eden İ.E.'nin yaşadıklarını ve uzman çavuşun serbest bırakılmasını Meclis gündemine taşıdı. Uzman çavuşun gözaltında verdiği ifadesinde, yaşananları inkar ettiği belirtilen önergede, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e şu sorular yöneltildi: 

"*İ.E.’nin canına kastetmesine ve felç kalma ihtimaliyle yaşam savaşı vermesine sebep olan Musa O.’nun işlediği istismar suçu, delil ve Adli Tıp raporuyla ortadayken, serbest bırakılmasının nedeni nedir?

*Tecavüz suçu işleyen failin "alkollüydüm" savunması serbest bırakılmasında etkili olmuş mudur? İ.E.’nin ailesinin şikayetinin işleme konulmamasının nedeni nedir? Bunun sorumluları hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır?

*Ülkemizde, kadınlara ve çocuklara yönelik, tecavüz, taciz ve şiddetin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde tecavüz failinin serbest bırakılması, bu tür suçların daha da artmasına neden olmayacak mı? Cezasızlığın, suça meyilli kişileri cesaretlendirmesi söz konusu değil midir?

*Tecavüz failleri serbest kaldığı sürece kadınlar ve çocuklar, şiddet ve istismardan nasıl korunacaklar? Bunu sağlayacak bir yönteminiz bulunmakta mıdır?

*Son dönemde Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı illerde Uzman Çavuşların işledikleri istismar suçları tesadüf müdür? Kürt illerinde yaşanan istismarlara göz mü yumulmaktadır?"(Jinnews/MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar