Uzaklaştırma kararı verilen erkek, 'bir daha yapma' denilerek serbest bırakıldı

Uzaklaştırma kararı verilen erkek, 'bir daha yapma' denilerek serbest bırakıldı
Antalya'da eskiden birlikte olduğu erkek tarafından sistematik şiddete maruz bırakılan Demiray, yaşadıklarını anlattı.

Antalya'da eskiden birlikte olduğu erkek tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılan Gülsüm Demiray (22), "Öldürülen kadınlardan biri olmak istemiyorum" diye seslendi. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan şiddet failinin daha önce 'Bir daha yapma' denilerek serbest bırakıldığı öğrenildi.

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşanan şiddet vakasında hakkında uzaklaştırma kararı bulunan A.S., isimli erkek, önceden birlikte olduğu Gülsüm Demiray'ın evini kesici aletle bastı. İlişki boyunca fiziksel şiddete maruz bırakıldığını söyleyen Demiray, "Tartışmalarımızda tokat atıp, tehdit etmeye başladı. Ayrılmak istediğim zaman kapıma geliyordu. Gitmesini istiyordum, sabaha kadar kapımda bekliyordu. Her kavgamızda kapımdaydı. İlerleyen zamanlarda şiddetin boyutu artmaya başladı. Yüzüme tekme, yumruk atıyordu. Yüzümde şişkinlikler oldu. Kendimi korumaya çalıştığımda daha çok dövüyordu" diye konuştu.

MAHKEME, 'BİR DAHA YAPMA' DEYİP SERBEST BIRAKTI

Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan şiddet faili A.S., isimli erkek ise, "Eski sevgilisinden dayak yedi benim darp ettiğimi söylüyor" iddiasında bulundu. A.S.,'nin iddialarına yanıt veren Demiray, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Eski fotoğraflar diyor, fotoğrafların çekildiği tarihler belli. Hesaplarımdan da paylaştım. Bizim çıkma tarihimiz ve fotoğrafların çekildiği tarihler belli. Hepsi duruyor, haklı olduğum için korkmuyorum. Uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için mahkemeye çıktık ama 'Bir daha yapma' denilerek mahkeme bitti. Bir süredir ses çıkarmıyordu, rahattım. Ama tekrar tehditlerine başladı. Uzaklaştırma haricinde bir davamız yok" ifadelerini kullandı.

'ÖLDÜRÜLEN KADINLARDAN BİRİ OLMAK İSTEMİYORUM'

Öldürülen kadınlardan biri olmak istemediğini belirten Demiray, "Kendimi çok garip hissediyorum sadece. Bu yaşta bu olayları yaşamak gerçekten kötü" dedi.

Öne Çıkanlar