Ursula von der Leyen: Potansiyel mülteci akını için net acil durum planlarımız var

Ursula von der Leyen: Potansiyel mülteci akını için net acil durum planlarımız var
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel görüşme gerçekletirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, NATO'nun Brüksel'deki ana merkezinde Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesi nedeniyle yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg, Moskova yönetiminin uluslararası hukuku ve Avrupa'nın güvenliğinin inşa edildiği temelleri ihlal etmesini kınadıklarını belirterek, İki kuruluşun birliğinin, Rusya'nın ne kadar izole ve yalnız olduğunu gösterdiğini de belirtti. Stoltenberg, yarınki NATO Liderler Zirvesi'ne von der Leyen ve Michel'i de davet ettiğini de aktardı.

Von der Leyen, potansiyel mülteci akınına hazırlıklı olunması gereken bir aşamada olunduğunu ifade ederek, "Ukrayna'dan gelen mültecileri hemen karşılamak ve ev sahipliği yapmak için net acil durum planlarımız var" diye konuştu.

Ukrayna'ya yönelik mevcut 1,2 milyar avroluk yardımın ötesinde yeni desteklerin verileceğini belirten von der Leyen, mümkün olduğunca az mülteci olmasını umduklarının altını çizdi.

Açıklama sonrası gazetecilerin sırularını yayıtlayan liderler, "Ukrayna sizin kuruluşlarınıza yakın olmak istediği için saldırı altında. Saldırıyı engellemek için yaptıklarınız işe yaramadı. Başka ne yapabilirdiniz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

Stoltenberg: "Ukrayna'da şu an olanların tek sorumlusu Rusya."

Von der Leyen: "Ukrayna'nın AB'ye yakınlaşması sürecinde son iki yılda büyük yol kat etti. Serbest Ticaret Anlaşması'na imza atıldı ve AB'nin hâlihazırda Ukrayna'nın elektrik şebekesini Rusya'dan ayırma çabasında destek verdi"

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, daha sonra sosyal medya hesabından Ukrayna için dayanışma mesajı yayımladı. Von der Leyen mesajında, "Bu karanlık zamanlarda, bu gece Ukrayna bayrağının renkleri AB Komisyonu’nun merkezinde parlıyor" ifadelerini kuallandı.

"Dayanışmamızın bir sembolü. Dostlukla ve kararlı bir destekle" notunu da kullanan Ursula von der Leyen’ın dayanışma mesajı şöyle:

"Bu karanlık zamanlarda, bu gece Ukrayna bayrağının renkleri AB Komisyonu’nun merkezinde parlıyor.

Dayanışmamızın bir sembolü. Dostlukla ve kararlı bir destekle… AB her zamankinden daha fazla Ukrayna’nın ve halkının yanındadır."

[tweet id "1496925740218355712"]

Öne Çıkanlar