Urfa Tabip Odası Başkanı: Katliam iktidar tarafından nasıl görülüyor?

Urfa Tabip Odası Başkanı: Katliam iktidar tarafından nasıl görülüyor?
Sağlıkta şiddete karşı yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını söyleyen Urfa Tabip Odası Başkanı, ‘Arkadaşlarımız katlediliyorlar. Katliam iktidar tarafından nasıl görülüyor?’ diye sordu.

Konya Şehir Hastanesi'nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesi, sağlıkta şiddet yasasını yeniden gündeme getirdi. Karakaya’nın öldürülmesinden bir hafta önce, Urfa’nın Viranşehir ilçesinde hasta yakınlarının saldırısına maruz kalan doktor Şeyhmus Baraş, gözaltına alınan saldırganların serbest bırakılması üzerine diplomasını yırttı.

Urfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer, sağlıkta artan şiddet iktidarın sağlık emekçilerini hedef almasının sonucu olduğunu söyledi. Sağlıkta şiddete karşı yaptıkları uyarıların dikkate alınmaması sonucu şiddetin giderek arttığını belirten Ezer, "Arkadaşımız darp edildi, linç edildi, gündemleşmemiş olsaydı, bu saldırganlar serbest bırakılmışlardı. Ekrem Karakaya da hastane içerisine silahla giren bir saldırgan tarafından görevi başında katledildi. Sağlık Bakanlığı ne zaman harekete geçecek ve bu konu hakkında bir çalışma yürütecek? Bugüne kadar talep ettiğimiz güvenli çalışma ortamları ne zaman sağlanacak? Bunun bir sonu yok. Sağlıkta şiddet iktidarın sağlık politikalarının bir eseridir" dedi.

‘KATLİAM İKTİDAR TARAFINDAN NASIL GÖRÜLÜYOR?’

 Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ezer, son süreçte AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da içerisinde yer aldığı birçok kesim tarafından sağlık emekçilerinin hedef alındığını ifade etti. Ezer, "Düzgün kurulmayan dil, toplumda şiddeti yaratır diye sürekli olarak uyarılarda bulunduk. O dilin sonucu bu oluyor. Sağlık emekçileri bu şekilde hedefe konuluyor. Bu da bize böyle dönüyor. Arkadaşlarımız katlediliyorlar. Katliam iktidar tarafından nasıl görülüyor? Orada oturdukları koltuklarından işlerini rahat rahat yapabileceklerini mi düşünüyorlar?" diye sordu.

‘MESLEK İÇİN BİZDE BÜYÜK BİR UMUTSUZLUK YARATIYOR’

Hekimlik yapmaya hazırlanan gençler olarak sürekli olarak sağlıkta şiddetin gündeme gelmesi ve sağlık emekçilerinin saldırılara uğramasının kendilerinde büyük bir yılgınlık ve öfke yarattığını ifade eden tıp öğrencisi Serdar Burakmak, "Bu yaşananlar iktidarın yürüttüğü politikalardan bağımsız değil. Şimdiye kadar birçok emek ve meslek örgütlerinin bu noktada çalışmaları oldu. Meclise giden birçok önerge var ama bunlar hiçbir şekilde iktidar tarafından dikkate alınmıyor. Bunlar da sağlıktaki şiddeti giderek derinleştiriyor. Biz de bunları gözlemleyebiliyoruz. Bunlar da ileride yapacağımız meslek için bizde büyük bir umutsuzluk yaratıyor" diye konuştu.

‘SAĞLIK MESLEK ÖRGÜTLERİ İLE DAYANIŞMAK VE KAMUOYU OLUŞTURMAK GEREKİYOR’

 Tüm bunlara rağmen gençler olarak umutsuzluğa düşmemek ve bu noktada mücadeleyi büyütmek gerektiğini vurgulayan Burakmak, sağlık meslek örgütleri ile daha çok dayanışmak ve kamuoyu oluşturmak gerektiğini ifade etti. Burakmak, "Tüm arkadaşlarımız da sesini yükseltebilmeli ve irade olduklarını ortaya koyabilmelidirler. Şiddet olayı ile karşılaşınca oluşan üzüntümüzü ve öfkemizi buna sebep olanlara yönlendirmemiz ve mücadeleden kopmamamız gerekiyor" dedi.

Öne Çıkanlar