Urfa Barosu, Şenyaşarların ‘Adalet sofrası’na misafir oldu

Urfa Barosu, Şenyaşarların ‘Adalet sofrası’na misafir oldu
Şenyaşar ailesinin Urfa Adliyesi önünde kurduğu "Adalet sofrası"na misafir olan Urfa Baro Başkanı, 'İnsanların oruç açması önemli değil. Elbette karnımız doyar ama insanlar adalete aç' dedi.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021 tarihinde başlattığı Adalet Nöbeti 401’inci gününde sürüyor. Sabah erken saatlerde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden, Urfa Adliyesi önüne gelen anne ve oğlu, oruçlarını nöbet tuttukları alanda açtı. Ailenin 401’inci gününde adliye binası önünde kurduğu "Adalet Sofrasına" Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol ve baro yönetim kurulu üyeleri misafir oldu.

İftardan önce konuşan Urfa Baro Başkanı Mehmet Velat İzol, ailenin Adalet Nöbeti’nin 401’inci gününde olduğunu söyledi. Urfa Barosu olarak ilk günden itibaren ailenin yanında olduklarını belirten İzol, "Söylenecek söz kalmadı. Bütün kurumlar, vekiller buraya geldi. Bundan sonra söylenecek söz kalmadı. Söz karşı tarafta. Soruşturma makamında, yargılama makamında" dedi. 

‘ADALET ORUCUNU AÇIN’

Ramazan ayında tek beklentilerinin adalet olduğunu belirten İzol devamında şunları söyledi:  "Umarım dosya üzerindeki adalet orucunu açarlar. İnsanların oruç açması önemli değil. Elbette karnımız doyar ama insanlar adalete aç. Bu dosya üzerindeki adalet orucunu kaldırsınlar, aileyi daha fazla mağdur etmesinler.  İlk günden beri ailenin yanındaydık. Bugünden sonra da yanında olmaya devam edeceğiz."

CEZASIZLIK POLİTİKASI

Bu topraklardaki her dosya üzerinde ‘cezasızlığın devrede olduğunu belirten İzol, Urfa Adliyesi ve diğer adliyelerde de benzer taleplerin olduğunu söyledi. İzol, "Dersim’de Gülistan Doku, Şırnak’ta Şimoli Diril doyası, Konya’da Dedeoğulları ailesi için adalet talep ediliyor. Cezasızlık artık kanıksanmış durumda. Bir an önce adalete güveninin tesisi için bu dosyalarda etkin bir soruşturma ve kovuşturma yürütülerek insanların gerçekten ‘adalet var’ dediği bir hale gelmesi lazım. Yoksa biz sadece söylemlerde cezasızlık diyeceğiz ama maalesef karşı tarafta bir adım, merhale bile atılmıyor.  Bunların bir an önce açığa kavuşturulması lazım. İnsanların gerçekten adalet var, gerçekten hakimler var, savcılar var diyeceği bir noktaya gelmesi lazım artık" diye konuştu. 
 
Okunan ezanın ardından oruçlar, "Adalet" temennisi ile yapılan dualar eşliğinde açıldı. (MA)

Öne Çıkanlar