Urfa Barosu'ndan ırkçı paylaşıma suç duyurusu: Cezalandırılsın

Urfa Barosu'ndan ırkçı paylaşıma suç duyurusu: Cezalandırılsın
Urfa Barosu, Karayazı ilçesinde bir grup öğretmenin yaptığı ırkçı paylaşıma ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Urfa Baro Başkanlığı, Erzurum'un Karayazı ilçe girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı "Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz" tabelası önünde çektikleri fotoğrafla ırkçı paylaşım yapan öğretmenler hakkında Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Karşıyaka İlkokulu’nda görevli oldukları belirtilen N.U., B.K. ve B.G. hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu ve tespit edilecek diğer suçlar" ile ilgili suç duyurusunda bulunan Urfa Barosu vekili Gökhan Dayık, şüphelilerin tespit edilerek cezalandırılmasını talep etti. 

Suç duyurusu dilekçesinde Karayazı’nın Kürt kenti olduğuna dikkati çeken Dayık, "Şüphelilerin Kürt olan öğrencilerine yaklaşımlarının nasıl olacağına ve bu yaklaşımlarının çocuklar üzerinde nasıl bir yıkım ve travma yaratacağını bilmek zor olmasa gerek. Şüphesiz bu cesaretin ve pervasızlığın sebebi, ayrımcı ve ırkçı saldırılara yönelik yaygın cezasızlık politikasıdır" diye belirti.  

Söz konusu paylaşımın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu, 5237 sayılı TCK’nın 216. maddesinde ‘Kamu barışına karşı suçlar" bölümünde yer aldığını belirten Dayık, dilekçenin devamında şunlara yer verdi: "Söz konusu insanlığa karşı suç iddiasının araştırılmasını ve faillerinin tespitini ve cezalandırılmasını talep etmek Avukatlık Kanunun barolara yüklediği sorumluluk ve görevin gereğidir. Yukarıda açıklanan ve resen dikkate alınacak nedenlerle soruşturma işlemleri sonunda ırkçı, ayrımcı ve nefret söylemleri içeren paylaşımda bulunarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden kamu görevlileri hakkında gerekli soruşturma işlemlerinin yapılarak kamu davası açılmasına karar verilmesini Şanlıurfa Barosu adına talep ederim." (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar