Üretime koronavirüs arası verenlere Tofaş da eklendi

Üretime koronavirüs arası verenlere Tofaş da eklendi
Ford Otosan, Honda, Toyota, Hyundai, Renault, Mercedes Benz Türk ve Karsan’ın ardından Tofaş da 20 Nisan'a kadar Bursa fabrikasında üretimi geçici olarak durdurdu.

Ford Otosan, Honda, Toyota, Hyundai, Renault, Mercedes Benz Türk ve Karsan’ın ardından Tofaş da üretime ara verdiğini duyurdu. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada, 3 Nisan akşamı mesai bitiminden itibaren iki hafta süreyle ve 20 Nisan 2020 tarihine kadar Bursa fabrikasında üretim faaliyetlerine ara verildiği duyuruldu.

TOFAŞ'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada şunlar ifadeler yer aldı:

"Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde, yurtdışından gerçekleşen tedarik ve teslimat süreçlerindeki aksamalar değerlendirilerek, 3 Nisan 2020 akşamı mesai bitiminden itibaren iki hafta süreyle ve 20 Nisan 2020 tarihine kadar Bursa fabrikamızda üretim faaliyetlerine ara verilmesi kararlaştırılmıştır.

Son dönemdeki gelişmeler nedeniyle alınan söz konusu kararın etkilerinin asgari seviyede tutulması amacıyla, üretime ara verilen süre içerisinde bazı periyodik bakım çalışmaları da mümkün ölçüde gerçekleştirilecektir. Şirketimizin İş Sürekliliği Planı ve çalışanlarımızın sağlığına yönelik tedbirler çerçevesinde, üretim dışında kalan operasyonlar ve son dönemde Koronavirüs ile mücadele kapsamında başlanan sağlık ekipmanları üretimi koşullar el verdiği sürece devam edecektir. Konuyla ilgili önemli gelişmeler yatırımcılarımızla ayrıca paylaşılacaktır."

ÜÇ FARKLI TIBBİ MALZEME ÜRETİMİNE BAŞLADI

Diğer yandan, Ford Otosan’da olduğu gibi, Tofaş da koronavirüsle mücadeleye destek olmak amacıyla tıbbı malzeme üretimine başladı. Dün yapılan açıklamada, sağlık sektöründe görev yapan personelin virüsten korunması amacıyla Tofaş'ta geliştirilip üretilen, hekimlerce doğrulanmış tıbbi destek ekipmanlarının, biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabininin ilk örnekleri geçtiğimiz gün Bursa Şehir Hastanesi'ne teslim edildiği aktarıldı.

Tofaş, bu ekipmanlara ek olarak bu hafta itibariyle "siperlikli maske"nin seri üretimine başlayarak, sağlık çalışanlarına destek sağlayacak.

Ankara'da üretim yapan kamyon ve otobüs üreticisi Man yetlilileri, koronavirüs salgını nedeniyle üretime geçici olarak ara verdiklerini belirtti. Ağır ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu da 30 Mart itibarıyla üretimi geçici olarak durdurdu, şirketi 8 Nisan'da yeniden çalışmayı planlıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de otomotiv fabrikalarının tamamı üretime ara verme kararı alırken, tarihler de ötelenmeye başladı. İlk olarak Mercedes-Benz Türk olarak, Hoşdere Otobüs fabrikasında 5 Nisan ve Aksaray Kamyon fabrikasında ise 10 Nisan tarihlerine kadar üretime ara verilmesi kararını 20 Nisan’a kadar uzattığını açıkladı.

Ford Otosan da üretime başlama tarihini öteledi. Şirket, koronavirüs etkilerini azaltmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde Kocaeli ve Eskişehir fabrikalarında 6 Nisan'a kadar verdiği üretim arasını 13 Nisan'a uzattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar