Ünlü yönetmen David Lynch yeni filmiyle sinemaya geri dönüyor

Ünlü yönetmen David Lynch yeni filmiyle sinemaya geri dönüyor
75. Cannes Film Festivali’nin merakla beklenen seçkisinin açıklanmasına saatler kalmışken, bu senenin yarışma filmleri arasında Lynch'in yeni projesinin de yer alacağı söyleniyor.

Konu hakkında bir makale yayımlayan Variety dergisi yazarı Elsa Keslassy da içeriden bir bilgi paylaşarak iki farklı kaynaktan, yeni bir David Lynch filminin bu sene Cannes’da ilk kez gösterileceğini öğrendiğini duyurdu.

 

Wild at Heart ile Altın Palmiye’ye, Mulholland Dr. ile En İyi Yönetmen ödülüne uzanan; The Straight Story ve Twin Peaks: Fire Walk with Me ile de Ana Yarışma’da kendine yer bulan David Lynch için Cannes’ın kariyerinin özel bir noktasında olduğu açık. Ne var ki 2017’de sinema kariyerini sonlandırdığını duyuran ve Inland Empire’dan (2006) bu yana televizyon projelerine, kısa metrajlara, müzik videolarına ağırlık veren yönetmenin, detayları sır gibi saklanmış bir işle festivale dönüş yapıyor olması şaşırtıcı. Proje hakkında bildiğimiz tek şey, Laura Dern başta olmak üzere, yönetmenin gediklisi olduğu bazı isimlerin kadroda bulunuyor oluşu.

 

NETFLIX PROJESİ OLABİLİR

 

Lynch’in yeni bir sinema filmi çekiyor olduğu söylentisi her ne kadar uzun süredir konuşuluyor olsa da adı geçen projenin, kendisinin Netflix’le yaptığı anlaşmanın bir ürünü olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Anlaşma sonrası hazırlıklarına başlanan ve ismi ‘Wisteria’ olacağı söylenen mini dizi, Cannes’a özel olarak film formatında kurgulanmış olabilir veya pilot bölümünün genişletilmiş versiyonu da yarışabilir. Öte yandan Netflix ile Cannes başkanı Thierry Frémaux’nun arasının limoni olduğu bilindiğinden, bu olasılık hakkında iddialı konuşmak da pek mümkün değil. 75. Cannes Film Festivali’nin programı 14 Nisan’da duyurulacak.

 

Öne Çıkanlar