Tenisçi Djokovic Avustralya'da yine gözaltı merkezine götürüldü

Tenisçi Djokovic Avustralya'da yine gözaltı merkezine götürüldü
Dünyada tek erkekler tenisinin bir numarası olan Sırp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya’da gözaltına alındı.

Vizesi ikinci defa iptal edilen ünlü Sırp raket Novak Djokovic, Avustralya’da sınır koruma görevlileri tarafından gözaltına alındı. Aşı karşıtı olan ve tıbbi muafiyet belgesi geçersiz sayıldığı için ülkeye girmek üzereyken havalimanında gözaltına alınan Sırp tenisçi Novak Djokovic,  günlerce bir otel odasında gözaltında tutulmuş ve vizesi iki defa iptal edilmişti.

Djokovic’in avukatları, Avustralya hükümeti tarafından ünlü tenisçinin vizesi ikinci kez iptal edildikten sonra kararın kaldırılması için mahkemeye başvurmuştu.

Duruşmanın Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın başlamasından bir gün önce yani Pazar günü gerçekleşeceği belirtildi. Djokovic, gözaltı merkezinden avukatlarının ofisinden online olarak duruşmaya katılmak için çıkabilecek.  Sırp raket Djokovic hakkındaki nihai karar yarın yapılacak duruşma ile belli olacak ve vize iptal kararı bozulmazsa tenis turnuvasına katılamayacak.

Ünlü tenisçinin geçen hafta Avustralya Açık için Melbourne’e ulaştığında ülkeye giriş işlemleri sırasında Covid-19'a karşı aşılarının tamamlandığını belgelemesi gerekiyordu. Aşıya şüpheyle yaklaşan açıklamaları ile bilinen Djokovic, ülkeye girişte aşıdan muaf olduğuna dair özel izin belgesi göstermişti. Covid-19 aşı muafiyet belgesi Avustralya sınır muhafızları tarafından reddedilmiş, vizesi iptal edilmişti. Djokovic, kararın iptali için başvurduktan sonra, karar bozulana kadar dört gün bir sığınmacı merkezinde tutulmuştu.

Djokovic’in sınır koruma görevlileri tarafından gözaltına alındığı bildirildi.

Yarın mahkemeye çıkması beklenen Djokovic'in davası sonuçlanana kadar gözaltında tutulacağı belirtiliyor.

Mahkeme, vize iptali kararını geri alırsa ünlü tenisçi, pazartesi günü Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda korta çıkacak. Ancak mahkeme Sırp tenisçi aleyhine karar verirse, Djokovic sınır dışı edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar