Üniversite öğrencisine pankart astığı suçlamasıyla 13 bin TL para cezası

Üniversite öğrencisine pankart astığı suçlamasıyla 13 bin TL para cezası
Okumak için yarı zamanlı işlerde çalıştığını söyleyen S. K., 'Nefes alamayan milyonlarca üniversite öğrencisi var' dedi.

Yağmur Kaya 


+GERÇEK- KYK kredisinin kesilmesini  protesto eden öğrenciye pankart astığı suçlamasıyla 13 bin 237 TL para cezası kesildi. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema Televizyon öğrencisi S. K., Boğaziçi Üniversitesi protestolarına katıldığı için KYK kredisinin kesildiğini, kredisinin kesilmesini Galata Köprüsü'ne astığı pankartla protesto ettiği çin13 bin 237 TL para cezası kesildiğini söyledi. 

S. K.'ye Kabahatler Kanunu 42'inci maddesi gereğince para cezası kesildi. 

Öğrenciler Galala Köprüsü üzerinde gerçekleştirdikleri eylemde, "Üniversiteyi savunduğumuz için kredi/bursumuz kesildi. Bankalarınız, kasalarınız bizim olanı biz alacağız" yazılı pankartı açmış ve gözaltına alınmıştı. 

'13 BİN TL PARA CEZASI GELDİ' 

Tebligatın bugün kendisine ulaştığını dile getiren S. K., "Boğaziçi eylemlerine katıldığımız için kesilen kredi bursları protesto etmek ve iktidarın bu politikasını teshir etmek  amacıyla Galata Köprüsü'ne pankart asmıştık. Bugün 13 bin TL para cezası geldi" diye konuştu. 

'BASKILAR İKTİDARIN YILDIRIMA POLİTİKALARINI OLUŞTURUYOR'

Hem okuyup hem çalışan bir öğrenci olduğunu söyleyen S. K., kendisi gibi milyonlarca öğrencinin geçinemediği ve barınmakta zorluk yaşadığı için çalışmak zorunda bırakıldığını vurguladı; kendisine kesilen 13 bin 237 TL para cezasına ise  şu sözlerle tepki gösterdi: 

"İktidarın yoksulluk, baskı ve sömürü politikalarıyla 'geçinemeyen', bu düzende nefes alamayan milyonlarca üniversite öğrencisi var. Enes'in, Furkan'ın, Sibel'in ve ölüme mahkum edilen tüm öğrencilerin gerçek faillerini işaret etmenin karşılığı iktidarın daha fazla yasak, baskı ve sömürü politikası oluyor.

Boğaziçi Direnişi'nden, Taksim'de gerçekleştirilen Enes Kara eylemine değin gençliğin kampüslerden sokaklara büyüttüğü isyan, direniş ve dayanışma iradesine karşı gözaltı, tutuklama, para cezası gibi baskılar elbette iktidarın yıldırma politikalarını oluşturuyor.

'OKUMAK İÇİN YARI ZAMANLI İŞLERDE ÇALIŞIYORUM' 

Şu an devletten burs ya da kredi almıyorum. Kredim Boğaziçi eylemlerine katıldığım ve demokratik üniversiteyi savunduğum için kesildi. Okurken aynı zamanda part time (yarı zamanlı) işlerde çalışıyorum."

 

Öne Çıkanlar