Üniversite öğrencileri, Mehsa Emini için saçlarını kesti

Üniversite öğrencileri, Mehsa Emini için saçlarını kesti
Mehsa Emini'nin katledilmesine tepki göstermek için Taksim'de toplanan Demir Leblebi grubu, 'İran’da başörtüsünü yakan kadınlara saçımız keserek selam yolluyoruz' diyerek saçlarını kesti.

Üniversiteli kadınlardan oluşan Demir Leblebi grubu İran’da "ahlak polisi" tarafından katledilen Mehsa Emini için açıklama yaptı. İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar, "İran’da direnen kadınlara selam olsun" yazılı döviz taşıyarak saçlarını kesti.

‘SELAM YOLLUYORUZ’

Öğrenciler adına konuşan Yasemin Aladağ, dünyanın her yerinde kadınların erkek egemen zihniyete karşı direndiğini söyleyerek, "İran’da başörtüsüne karşı başörtüsünü yakan kadınlara saçımız keserek selam yolluyoruz. Bugün her yerde İran’da erkeklere karşı bir direniş var" ifadelerini kullandı.

‘AKP’YE KARŞI DİRENİYORUZ’

Aladağ, Özgecan Arslan’ın katledilişini ve Gülistan Doku’nun kayıp oluşunu hatırlatarak, "Bizde AKP’ye karşı direniyoruz. AKP’yi bu topraklarda Özgecan Arslan’ı katletmesi ve Gülistan Doku’nun kaybedilmesinden biliyoruz" dedi.

‘YAŞAMAK DİRENMENİN KENDİSİ’

Aladağ son olarak, "Bugün bizler üniversiteli kadınlar olarak saçımızı keserek tüm dünyada olan isyanı büyütüyoruz. Bizler direniyoruz çünkü artık yaşamak direnmenin kendisi olmuştur"  diyerek tepkisini dile getirdi. (MA)

Öne Çıkanlar