UNICEF'ten İdlib'deki saldırıya ilişkin açıklama: Beş çocuk öldü, dokuz kişi yaralandı

UNICEF'ten İdlib'deki saldırıya ilişkin açıklama: Beş çocuk öldü, dokuz kişi yaralandı
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Suriye'nin İdlib kentindeki saldırıda beş çocuğun öldüğünü, dokuz kişinin yaralandığını duyurdu.

UNICEF tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib Valiliğinin batısında bu sabah erken saatlerde meydana gelen saldırıda 5 çocuk öldü, 9 kişi de yaralandı." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Bu, çocuklara yönelik savaşın henüz bitmediğine dair yıkıcı bir hatırlatma. Suriye'nin kuzeybatısındaki ve ülke genelindeki çocuklar, devam eden şiddetin ağır bedelini ödemeye devam ediyor." denildi.

Çocukların asla hedef alınmaması ve nerede olurlarsa olsun her zaman korunması gerektiği belirtilen açıklamada, "Suriye'de 2021'de çocuklara karşı işlenen ağır ihlallerin yüzde 70'inin kuzeybatı bölgesinde gerçekleştiği" kaydedildi.

UNICEF'in, "ağır ihlaller" terimi, "çocukların öldürülmesi veya sakat bırakılması, cinsel sömürü veya tecavüz, zorla askere alma, insani yardımdan yoksun bırakma, okullara ve hastanelere saldırılar" gibi konuları kapsıyor.

NE OLMUŞTU?

Tahran’daki liderler zirvesinden üç gün sonra Rus savaş uçakları 22 Temmuz 2022 sabahı, İdlib'i bombalamıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi üçlü zirve yapmıştı. Tahran’da Suriye, İdlib, Rojava, İsrail’in Suriye’ye saldırıları, Suriye’deki silahlı oluşumlar, Ukrayna Savaşı, tahıl krizi gibi meseleler ele alınmıştı. Astana 7. Liderler Zirvesi denen toplantı sonrası 16 maddelik ortak bildiri de yayınlanmıştı.

Öne Çıkanlar