Ümitcan Uygun tutuklanmıştı, Esra Hankulu'nun ölüm sebebi belli oldu

Ümitcan Uygun tutuklanmıştı, Esra Hankulu'nun ölüm sebebi belli oldu
Hankulu'nun kesin ölüm nedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesi sonucu belirlendi.

Ankara'da bir evde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Esra Hankulu davasında Ümitcan Uygun'un tutuklandığı dosyada İstanbul Adli TIıp Kurumu raporunda Hankulu'nun kült kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Uygun, 25 yaşındaki Esra Hankulu'nun 3 Ağustos'ta Ankara'nın Mamak ilçesindeki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, evdeki diğer iki kişiyle gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı. Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı tarafından başsavcılıkça sunulan 'Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı Raporu'nda Esra Hankulu'nun sağ el tırnak parçasından ve sol el tırnak parçasından düşük yoğunlukta değerlendirmeye müsait olmayan Y -STR DNA profillerinin tespit edildiği, bu DNA profilleriyle Ümitcan Uygun'a ait Y -STR DNA profilleri arasında uyumun olduğunun bilimsel olarak ispat edildiği kaydedilmişti.

Hankulu'nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edilmişti. Vücudunda ise herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izi ve ateşli silah yarasına rastlanılmamıştı. Alınan bulgular, zehirlenme durumuna yönelik toksikolojik inceleme amacıyla Kimya İhtisas Laboratuvarı'na gönderildi. Hankulu'nun kesin ölüm nedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesi sonucu belirlendi.

Hankulu'nun kült kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Aleyna Çakır adıyla da bilinen Sema Esen, 3 Haziran 2020'de Ankara'nın Keçiören ilçesindeki evinde bornoz kuşağına asılı şekilde ölü bulunmuş; Ankara Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Esen'e şiddet uyguladığı anlara ait görüntüleri ortaya çıkan Ümitcan Uygun gözaltına alınmış, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Uygun, geçen ocak ayına uyuşturucu suçundan tutuklanmış, 17 Temmuz'da tahliye edilmişti. 

Öne Çıkanlar