Ümit Özdağ'a, Suriyeli mülteciler hakkındaki sözleri nedeniyle suç duyurusu

Ümit Özdağ'a, Suriyeli mülteciler hakkındaki sözleri nedeniyle suç duyurusu
Özdağ, sık sık Türkiyeli yurttaşları ilgilendiren konularla ilgili Suriyeli mültecileri ilişkilendiriyor.

ARTI GERÇEK- Sistematik bir şekilde Suriyeli mülteciler hakkında ayrımcı ve hedef gösteren açıklamalarda bulunan İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında en son hedef gösterdiği 'Mülteci Medyası' tarafından suç duyurusunda bulunacağı açıklandı.

Özdağ, sık sık Türkiyeli yurttaşların ekonomik durumunu gerekçe göstererek mültecilere yapılan yardımları kıyaslıyor ve çeşitli suçlarla Suriyelileri ilişkilendiriyor.

Mültecilere yönelik ayrımcılıkla mücadele etmek ve sorunlarını kamuoyuna duyurmak için haber yapan Mülteci Medyası, Cumhurbaşkanına hakaret suçu nedeniyle öğrencilerin devlet yurdunda kalamayacağına yönelik haberi sosyal medyadan 'Suriyeli rezillere Türk vatandaşlığı veriyorsunuz ama' şeklinde alıntılayan ve Mülteci Medyası hakkında 'emperyalizmin taşeronu' paylaşımı yapan Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Mülteci Medya'sından yapılan açıklamada, "İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ hakkında hem mültecilere yönelik nefret söylemi içeren açıklamaları hem de derneğimize yönelik hedef gösteren paylaşımı nedeni ile yarın İzmir Adliyesi'nde (saat 10.00) suç duyurusunda bulunacağız" ifadelerine yer verildi.
 

Öne Çıkanlar