Uluslararası Koalisyon, Kürt ve Arap temsilcilerle toplandı

Uluslararası Koalisyon, Kürt ve Arap temsilcilerle toplandı
Rakka’nın kurtarılması sonrasında yürütülecek çalışmaları görüşmek için bir araya gelen temsilciler Ayn İsa kasabasında toplandı.

DÜNYA - Uluslararası Koalisyon’un temsilcileri ile Kuzey Suriye Federasyonu’na bağlı kurumların sorumluları, Rakka’ya bağlı Ayn İsa kasabasında bir araya geldi.

Rakka Sivil Meclisi’nin Ayn İsa kasabasındaki binasında gerçekleşen toplantının ayrıntılarına ilişkin Suriye Demokratik Güçleri’nin (QSD) resmi internet sitesinden açıklama yapıldı.

Hawar Haber Ajansı ANHA’da yer alan habere göre Uluslararası Koaliyon heyetinde ABD Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ve Uluslararası Koalisyon’un sivil işler yetkilisi Alex Star, siyasi çalışmalar yetkilisi Camberley Belley ve Uluslararası Koalisyon Güçleri Özel Kuvvetler Komutanı Tom Creek yer aldı.

Kuzey Suriye Federasyonu heyetinde ise Uluslararası Koalisyon Güçleri Siyasi Danışmanı Amed Seydo, Sudiye Demokratik Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ehmed, MSD üyeleri Hesen Mihemed Eli ve Ebdulqadir Mûhid, QSD sözcüleri Cİhan Şêx Ehmed ve Telal Silo, QSD komutanlarından Ebdulqadir Hivêdli, Rakka Sivil Meclisi eşbaşkanları Leyla Mustefa ve Şiwax Borsan, Tabka Sivil Meclisi eşbaşkanları Rewşen Ehmed ve Ehmed Şeban ile Rakka İç Güvenlik Güçleri Genel Yöneticisi İdris Mihemed yer aldı.

Yapılan açıklamaya göre ortak toplantıda, Rakka’nın son durumu ile kentin kurtarılmasının ardından güvenlik, hizmet ve yönetim çalışmalarının nasıl olacağı tartışıldı.

MSD temsilcileri toplantıda QSD’nin özgürleştirdiği alanlardaki siyasi temsiliyetin MSD tarafından sağlandığını belirtirken, Rakka Sivil Meclisi’nin de MSD’nin girişimiyle oluşturulduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan toplantıda bölge devletlerinin müdahaleleri ile Suriye hükümetinin Rakka Operasyonu’nu engelleme çabaları; Rakka’nın kurtarılmasından sonra savunmasının nasıl olacağı ve bu savunmanın gerçekleşmesi için askeri ihtiyaçların nasıl karşılanacağı da tartışıldı.

Toplantıda son olarak Suriye hükümetinin Rakka Operasyonu’nu engelleme çabalarına karşın Uluslararası Koalisyon’un görevini yerine getirmesi gerektiği belirtildi.

 

Öne Çıkanlar